ALEGERI ITALIA. Ciocniri violente

Ciocniri între forţele de ordine şi manifestanţi antifascişti s-au soldat joi seara cu cel puţin trei răniţi la Torino (nord-est), un nou episod al tensiunilor crescânde ce marchează campania electorală din Italia, au informat vineri surse judiciare, relatează AFP. 

Trei poliţişti au fost răniţi şi doi studenţi au fost arestaţi după ciocniri între forţele de ordine şi tineri manifestanţi, veniţi să protesteze împotriva unei adunări în centrul oraşului Torino a mişcării de extremă-dreapta Casapound. 

Asociaţia italiană a partizanilor, mişcare antifascistă, a denunţat vineri într-o postare pe Twitter incendierea în noaptea de joi spre vineri a unui sediu al extremei-stângi din Brescia. 

După un incident rasist în care un militant de extremă-dreapta a tras asupra unor africani, rănind cel puţin şase oameni, în orăşelul Macerata, din centrul ţării, ciocnirile dintre militanţii antifascişti şi cei ai extremei-dreapta s-au înmulţit. 

Incidente și în Palermo 

În Palermo, Sicilia, un lider local al Forza Nuova, o altă mişcare de extremă-dreapta, a fost bătut marţi seara de un grup de bărbaţi care purtau măşti. În aceeaşi seară, militanţi ai Forza Nuova au intrat în sediul televiziunii La7, cerând dreptul de a participa la o emisiune politică. 

Marţi, un militant al mişcării de extremă-stânga Potere al popolo (putere poporului) a fost înjunghiat în timp ce lipea afişe într-o suburbie a Perugiei (centru), potrivit surselor judiciare. A doua zi, tot în Perugia, o bătaie între militanţi ai Potere al Popolo şi ai Casapound a condus la rănirea a două persoane. 

Atacuri în Bologna 

În oraşul Bologna (centru), confruntări între tineri antifascişti şi membri ai Forza Nuova s-au soldat în urmă cu o săptămână cu rănirea a patru poliţişti şi a şase manifestanţi. 

Noi incidente sunt aşteptate sâmbătă în timpul unei manifestaţii antifasciste planificate la Palermo pentru a protesta împotriva sosirii liderului Forza Nuova, Roberto Fiore. 

La Roma, o mare manifestaţie antifascistă a fost de asemenea convocată la apelul mai multor organizaţii antifasciste şi de stânga după incidentul rasist din oraşul Macerata, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel