Alegeri Italia: ”Berlusconi e cel mai bun”. Reacție la scandalurile din trecut

berlusconi dc
berlusconi dc

Silvio Berlusconi este garanţia celui mai bun viitor pentru Italia, iar aducerea în discuţie a trecutului său marcat de scandaluri ''nu are absolut niciun sens'', a declarat miercuri, la Roma, Manfred Weber, liderul Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, relatează dpa.

Silvio Berlusconi [...] garantează că avem o abordare mai realistă, mai pragmatică a viitorului Italiei, nu una populistă, de aceea eu, noi îl susţinem; el face parte din familia PPE, a declarat Manfred Weber, membru al Uniunii Creştin-Sociale (CSU) bavareze, la Asociaţia Presei Străine de la Roma.

Magnatul italian nu poate reveni în fruntea guvernului din cauza unei condamnări pentru evaziune fiscală care îi interzice temporar să ocupe o funcţie publică.

El conduce însă coaliţia de dreapta aflată în fruntea sondajelor înaintea alegerilor legislative de pe 4 martie, în care principala formaţiune contracandidată este Mişcarea Cinci Stele, populistă şi antisistem.

Partidul său Forza Italia este aliat cu formaţiunile de extremă dreapta Liga Nordului şi Fraţii din Italia (FdI), ale căror opinii eurosceptice sunt în contradicţie cu cele ale PPE.

[citeste si]

Manfred Weber a declarat însă că nu este îngrijorat de această alianţă, dat fiind că aceste partide sunt în interiorul liniei roşii şi acceptă apartenenţa Italiei la zona euro.

În ce priveşte trecutul lui Berlusconi - a cărui ultimă guvernare s-a încheiat în 2011, când Italia era aproape de faliment, pe fondul unor scandaluri de corupţie şi sexuale -, Weber a fost de părere că nu are absolut niciun sens să ne uităm la dezbaterile despre trecut, cred că important este să privim spre viitor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel