EXCLUSIV  Alegeri în două tururi. PERICOL pentru PNL - Salvarea Guvernului: o ordonanță de urgență

Orban FOTO AGERPRES
Orban FOTO AGERPRES

Ludovic Orban va prezenta în Parlament, miercuri, 29 ianuarie 2020, legea privind alegerea primarilor în două tururi.

PSD are la dispoziție trei zile pentru a depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului PNL. Dacă PSD depune moțiune, următoarea săptămâna ar putea fi supusă la vot, iar discuția se tranșează rapid.

Dacă moţiunea de cenzură trece, Guvernul Orban pică, desigur și alegerea primarilor în două tururi. Dacă PSD nu strânge o majoritate pentru a trece moţiunea, legea electorală modificată de Guvern se consideră adoptată. Ulterior, PSD o poate contesta la Curtea Constituţională (CCR). Dacă trece şi de Curte, ajunge la Klaus Iohannis pentru promulgare. Ulterior intră în vigoare.

OUG pentru alegerea primarilor în două tururi

Dacă liberalii "simt" că trece moțiunea, chiar în ziua respectivă Guvernul poate da ordonanță de urgență pentru alegerea primarilor în două tururi. Dacă nu trece moțiunea de cenzură, avem vot în două tururi, cel mai avantajat fiind PNL.

În varianta cea mai confortabilă pentru PNL, săptămâna viitoare trece votul în două tururi - fie prin OUG, fie prin eșecul moțiunii de cenzură. Apoi, liberalii vor intra în strategia pentru alegerile anticipate. Pe de altă parte, nu este sigur că legea dorită de PNL intră în vigoare până la urmă. Alegerea primarilor în două tururi ar putea pica la CCR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel