Alegeri Franța. Victoria lui Le Pen, ”o catastrofă”

Marine Le Pen
Marine Le Pen

Premierul spaniol Mariano Rajoy a declarat joi că o victorie a candidatului de extremă dreapta Marine Le Pen la alegerile prezidențiale din Franța, sau a partidului antiimigrație AfD în Germania, ar fi o "catastrofă" care implică "distrugerea Europei".

"Nici nu vreau să mă gândesc, ar fi o catastrofă, acest lucru ar însemna pur și simplu distrugerea Europei", a declarat Mariano Rajoy la radio Onda Cero, atunci când i s-a cerut să-și imagineze o venire la putere a candidatei Marine Le Pen în Franța și o Germanie condusă de Alternativa pentru Germania (AfD).

"Doamna Le Pen a anunțat un referendum (privind ieșirea țării din UE), ea vrea pur și simplu să părăsească Europa, ca și cum asta ar fi sursa tuturor nenorocirilor. Mi-ar plăcea ca ea să viziteze restul lumii", a adăugat Rajoy, conservator și proeuropean. "Asta nu se va întâmpla. Sunt convins că lucrurile vor merge bine", a adăugat el. El și-a exprimat speranța într-o victorie a lui Francois Fillon, candidatul partidului conservator Republicanii, după ce a afirmat că "socialiștii nu stau bine în acest moment" în Franța, scrie Agerpres.

"Este vital pentru viitorul Europei ca alegerile să meargă bine în Franța și Germania", a insistat el.

Primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța este prevăzut pentru 23 aprilie. Potrivit sondajelor, Marine Le Pen ar putea intra în cel de-al doilea tur al alegerilor, programat pentru 6 mai.

În Germania, cancelarul Angela Merkel va candida pentru un al patrulea mandat, la alegerile legislative programate pentru 24 septembrie.

Partidul antiimigrație și anti-islam AfD, în plină ascensiune electorală, și-ar putea face intrarea în camera deputaților, ceea ce ar fi o premieră pentru un astfel de partid de la căderea naziștilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel