Alegeri Franța. Fillon, acuzat de corupție

Cu mai puțin de trei luni până la alegerile prezidențiale la care Francois Fillon este unul dintre favoriți, este implicat într-un scandal. 

În săptămânalul Le Canard Enchaîne au apărut informații potrivit cărora Penelope Fillon, fără profesie cunoscută și mereu departe de activitățile politice ale soțului său, "ar fi primit circa 500.000 de euro brut" între 1998 și 2012, în special ca atașat parlamentar al soțului său, scrie BBC.

Ancheta a fost deschisă pentru "deturnare de fonduri publice" fiind pus sub semnul întrebării dacă soția lui Fillon ar fi desfășurat cu adevărat vreo activitate.

Francois Fillon a declarat miercuri că este revoltat în legătură cu informațiile apărute în presă, adăugând că articolul dă dovadă de "dispreț și misoginism".

În Franța este legală angajarea unui membru de familie în în cabinetul politic este legală, cu condiția ca persoana respetivă să nu fie un angajat fictiv, iar problema este că nimenu nu pare să o fi văzut pe Penelope Fillon în Adunarea Națională.

Francois Fillon, candidatul dreptei din partea partidului conservator Republicanii, este vaforit să câștige alegerile prezidențiale din Franța în acest an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel