Alegeri Franța: Barack Obama, mesaj. Pe cine susține

Barack Obama, Jay Carney. DEMISIE LA CASA ALBĂ
Barack Obama, Jay Carney. DEMISIE LA CASA ALBĂ

Fostul președinte american Barack Obama a anunțat că îl sprijină pe Emmanuel Macron, într-o înregistrare video difuzată joi pe rețelele sociale de mișcarea candidatului centrist, cu trei zile înainte de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Vreau să știți că îl susțin pe Emmanuel Macron, a afirmat fostul președinte al SUA. Acest scrutin, în care Emmanuel Macron se confruntă cu candidata extremei-drepte Marine Le Pen, este de o importanță vitală pentru viitorul Franței și pentru valorile pe care le prețuim, a adăugat el.

Fostul președinte democrat, care a discutat la telefon cu candidatul de 39 de ani cu trei zile înainte de primul tur de scrutin, însă căruia nu i-a oferit atunci un sprijin oficial, a explicat în înregistrarea video că a fost întotdeauna recunoscător pentru prietenia poporului francez și pentru munca depusă împreună pe când deținea funcția de președinte al SUA.

Admir campania lui Emmanuel Macron. El apărat valorile progresiste, a subliniat importanța rolului pe care îl are Franța în Europa și în lume, s-a angajat pentru un viitor mai bun pentru francezi, a mai spus Barack Obama.

S-a adresat speranțelor și nu temerilor lor, a declarat Obama, încheindu-și mesajul cu sloganul în limba franceză: En marche! Vive la France! (În mișcare! Trăiască Franța!).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel