Alegeri europarlamentare. USR: Peste 80 de candidaţi. Cine e pe listă

Dan Barna, USR
Dan Barna, USR

Peste 80 de membri USR s-au înscris în cursa internă pentru stabilirea candidaţilor la alegerile europarlamentare din primăvara anului 2019.

Potrivit unui comunicat de presă al USR transmis luni, printre candidaţii înscrişi în cursa internă se află de la simpli membri din toată ţara la preşedinţi şi vicepreşedinţi de filiale, un consilier general - Octavian Berceanu, doi consilieri locali - Clotilde Armand şi Mihai Daneş - şi doi deputaţi - Cristina Iurişniţi şi Cristian Ghinea.

Candidaţii au vârste cuprinse între 22 şi 61 de ani şi profesii diverse, de la economişti, ingineri IT, până la jurnalişti şi cercetători. Diaspora e bine reprezentată în această competiţie, cu 15 candidaţi, precizează sursa citată. Termenul limită pentru înscrierea candidaturilor în cursa internă a fost 22 septembrie, iar până pe 28 septembrie urmează procesul de validare a acestora. Lista finală a candidaţilor USR pentru alegerile europarlamentare va avea maximul legal de 43 de poziţii, iar ordinea va fi stabilită prin votul tuturor membrilor. 'USR este primul partid din România care îşi va alege candidaţii printr-un proces de tip 'primaries', adică prin votul tuturor membrilor. Votul se va desfăşura printr-un sistem electronic, on-line, securizat şi verificabil. Fiecare membru va putea să aleagă 7 candidaţi şi să le acorde puncte în ordinea preferinţelor: candidatul cel mai bine plasat va primi 9 puncte, cel de pe locul doi va primi 7 puncte şi următorii candidaţi vor primi 5, 4, 3, 2, respectiv 1 punct. Pentru fiecare candidat se va face suma tuturor punctajelor primite pe buletinele de vot pe care acel candidat a fost votat. Candidaţii vor fi ordonaţi conform sumelor punctajelor primite. Asta înseamnă competiţie reală şi preocupare pentru competenţa şi calitatea profesională a celor care vor reprezenta România în plan european, nu negocierile şi înţelegerile interne pe care le perpetuează vechile partide', se explică în comunicat.

Barna, declarații

'Alegerile interne din USR sunt un spectacol al democraţiei, un proces cu care ne mândrim, o premieră pentru politica românească. USR dovedeşte din nou că este cel mai transparent şi mai democratic partid din România, în care fiecare membru participă la deciziile importante. Scopul USR este ca România să aibă o echipă de europarlamentari competenţi şi să pună capăt imposturii şi mediocrităţii cu europarlamentari precum Viorica Dăncilă', a declarat preşedintele USR Dan Barna, citat de comunicat.

Campania internă se va desfăşura timp de două luni, începând cu 1 octombrie şi până pe 29 noiembrie şi va include dezbateri, prezentări şi turnee de promovare a candidaţilor. Procesul de votare va debuta în data de 22 noiembrie, la ora 12,00, şi se va încheia în data de 29 noiembrie, la ora 12.00. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel