EXCLUSIV  Alegeri europarlamentare. SONDAJ DCNEWS: Partidul care s-a prăbușit

Sondaj Bucuresti
Sondaj Bucuresti

DCNews realizează sondaje periodice cu privire la alegerile europarlamentare. Va fi aceeași întrebare, vor fi aceleași variante de răspuns, pentru a analiza nu doar voturile, ci și evoluția lor, la nivel general și pe județe. 

Primul sondaj vine cu mai multe surprize. Înainte de a le analiza, facem precizarea că sondajul e reprezentativ pentru cititorii DCNews, ei fiind cei care au votat. Pe lângă acest aspect, trebuie să precizăm că votul e reprezentativ, în același timp, pentru publicul online, de Internet. 

Potrivit rezultatului sondajului, PSD are prima șansă la vot, înregistrând 37% din totalul voturilor exprimate, în ciuda campaniei agresive pe Facebook, în condițiile în care Internetul pentru PSD e un mediu mai ostil. Pe al doilea loc, se clasează ALDE, cu aproape 18%. 

USR - PLUS 2020 este alianța clasată pe locul al treilea. Alianța domină mediul online, iar rezultatul vine, totodată, să confirme, creșterea intenției de vot pentru alianța dintre USR și Dacian Cioloș. 

La nivelul publicului cititor de online, PNL e prăbușit, luând doar 10% în acest sondaj. 

Partidul lui Victor Ponta trece pragul de 5%, în sondajul DCNews înregistrând peste 7%, spre deosebire de PMP, aflat la doar 2%. 

În schimb, există intenție de vot semnificativă pentru varianta ”Alt partid”, de peste 7%. Nu se știe dacă acest electorat va merge către noi partide sau va fi captat de mesajele electorale și vor vota ”util” partidele aflate deja în sondaj. Procentul de 7% arată că-n acest moment, avem 7% din electorat care nu-și pun votul pe partidele deja menționate în sondaj. 

Sondajul va fi repetat și vom vedea evoluția intenției de vot pentru partide. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel