Alegeri europarlamentare. Rovana Plumb: Ţinta noastră

Rovana Plumb
Rovana Plumb

Preşedinta Organizaţiei de femei a PSD, Rovana Plumb, a declarat că ţinta structurii pe care o conduce este ca pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare să se regăsească 50% femei şi 50% bărbaţi. 

"PSD este singurul partid din România care a promovat la nivel de conducere principiul parităţii, adică sunt 8 colege vicepreşedinţi şi 8 colegi vicepreşedinţi. La nivelul Guvernului avem 8 colege care înseamnă aproape 24% din numărul total de poziţii guvernamentale în echipa guvernamentală. Avem femei primar 86 de colege, avem cel mai mare număr de femei care ocupă poziţii de consilier judeţean şi local.

Sigur că şi în cadrul actual al echipei de europarlamentari avem un număr mare de colege, iar în luna ianuarie ne vom fixa (lista pentru europarlamentare - n.r.) şi ţinta noastră este să avem 50% colege - 50% colegi pe lista de europarlamentare", a spus Plumb, la Palatul Parlamentului, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al Organizaţiei de femei a PSD. 

Întrebată dacă comisarul european Corina Creţu ar trebui să figureze pe această listă, Rovana Plumb a menţionat că listele cu privire la componenţa echipei de europarlamentari nu au fost discutate la nivelul partidului. 

Vezi şi: Finanţare partide. Câţi bani primesc PSD, PNL, USR, ALDE, PMP şi UNPR de la stat

Dragnea, judecat de un nou complet de judecători. Ce spune Bolcaș despre trei dintre ei: S-au comportat ca niște...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel