Alegeri europarlamentare. Macron: ”opoziţie între progresişti şi naţionalişti”

Emmanuel-Macron-Președintele-Franței
Emmanuel-Macron-Președintele-Franței

Emmanuel Macron consideră fundamentală opoziţia dintre progresişti şi naţionalişti.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat marţi în Belgia că alegerile europene din mai anul viitor îi va departaja 'pe cei care cred încă în Europa şi cei care nu mai cred în ea', considerând fundamentală această opoziţie între progresişti şi naţionalişti, relatează AFP. 'Această luptă între cei care cred în Europa şi cei care nu mai cred este fundamentală', a spus Macron în timpul unei dezbateri, alături de premierul belgian Charles Michel, cu aproximativ 800 de studenţi la Universitatea din Louvain-la-Neuve.

El a negat că 'ar dori să elimine diferenţele' evocând în mod frecvent această scindare. Însă, a adăugat el, 'aveţi grijă să nu uitaţi cine este principalul adversar în cadrul unor alegeri, altfel ar fi greşit'. În opinia sa, acest adversar este tabăra 'naţionaliştilor', a 'demagogilor', termeni pe care îi preferă referitor la 'populişti'.

Eu nu am văzut asta

El a reamintit că la alegerile europarlamentare din 2014, Frontul Naţional, redenumit Adunarea Naţională (Rassemblement National), a ocupat primul loc în acest scrutin în Franţa. 'În ţara mea, primul partid european este FN, (...) a îmbunătăţit el Europa? Eu nu am văzut asta', a spus Macron.

În mai 2014, Frontul Naţional a obţinut circa 25% din sufragii, eurodeputaţii de extremă dreapta devenind astfel cel mai mare grup de aleşi francezi din Parlamentul European (20 din totalul de 74). Cu şase luni înainte de alegerile pentru Parlamentul European, Macron a spus că se teme că nicio majoritate nu s-ar mai putea forma fără 'naţionalişti sau extremişti'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel