Alegeri anticipate. Sorin Roşca Stănescu, scenariu EXPLOZIV pentru PSD. Cum se poate ajunge cu parlamentarele la termen

Parlamentul României
Parlamentul României

Analistul politic Sorin Roşca Stănescu a explicat cum poate PSD să tergiverseze drumul spre alegerile anticipate, astfel încât parlamentarele să se desfăşoare la termen, dar a menţionat şi cine sunt cei care pot înclina balanţa spre anticipate. Totul după ce mai mulţi lideri ai PSD, printre care Paul Stănescu şi Lia Olguţa Vasilescu, şi-ar fi schimbat opinia şi au declarat că anticipatele nu sunt o soluţie de neluat în seamă. 

"Dacă nu este o simplă manevră, mişcare de arătare a muşchilor, se confirmă existenţa unei înţelegeri între PSD şi PNL, în sensul că PSD acceptă anticipatele, iar PNL a ales să renunţe la alegerile în două tururi. Singurul partid cu adevărat prejudiciat aici va fi USR. Vom vedea dacă există sau nu această înţelegere pe sub masă când vom vedea ce termene îşi fixează PSD pentru a trage sau nu de timp, pentru a duce sau nu anticipatele din punct de vedere al momentului de declanşare simultan cu alegerile locale.", a declarat Sorin Roşca Stănescu la Antena 3. 

"Dronele decid" 

"Dacă există un blat, este clar că nu poate fi împărtăşit tuturor membrilor ai echipei, aşa că unii reacţionează ca şi cum nu s-ar şti de el. Dar dronele decid, şi mă refer aici la cele existente în Parlament, adică acei deputaţi şi senatori care pot fi întorşi cu cheia indiferent de partidul din care fac parte şi determinaţi să adopte o anumită poziţie.", a mai spus analistul. 

Scenariu EXPLOZIV pentru PSD. Cum pot fi amânate anticipatele 

"PSD poate să facă anumite lucruri dacă doreşte cu adevărat să se opună alegerilor înainte de termen. Se poate opune acestui Guvern, să susţină Guvernul Orban III când va fi desemnat de Klaus Iohannis, iar apoi să facă iar moţiune de cenzură, să dea jos Guvernul şi să reînceapă o astfel de perioadă. Atunci, nu s-ar mai putea pune în discuţie alegerile înainte de termen", a conchis Sorin Roşca Stănescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel