Alegeri anticipate. Petre Daea, semnal de alarmă despre viitorul agriculturii românești

Petre Daea
Petre Daea

Petre Daea a transmis un mesaj despre criza politică din România, care afectează direcția agriculturii românești cu privire la construcția noii Politici Agricole Comune 2021-2027.

'Politica Agricolă Comună - obiectiv statal

Tema alegerilor anticipate și ambițiile absurde ale zilei, puse în mișcare de către puterea politică aflată la Guvernare, întunecă privirea spre viitor și atrofiază interesul pentru deciizle statale care vizează viitorul agriculturii românești. Suntem în faza finală a construcției noii Politici Agricole Comune 2021-2027.

Ne aflăm pentru a doua oară la masa deciziilor, cu drepturi depline în Uniunea Europeană. Este onorant că suntem acolo și, onorabil, prin contribuția noastră privind calea de urmat în agricultura europeană, unde România este parte.

Drumul până aici il cunoaștem, l-am parcurs împreună. Știm avantajele, dar și unele dificultăți cu care ne-am confruntat. Fermierii, românii au bilanțul rezultatelor obținute. Constrângerile sunt din ce în ce mai mari, iar adaptarea la acestea este și necesară și obligatorie.

Nu voi stărui asupra detaliilor tehnice. Ele au fost pregătite, prezentate și analizate în structurile de lucru ale UE, unde România a contribuit activ, iar în perioada deținerii Președinției Consiliului UE, au fost înregistrate importante realizări în acest domeniu Conform Tratatului de Funcționare al UE, România participă în toate structurile europene, unde se pregătesc deciziile. Prezența noastră în structurile europene ne obligă la colaborare și acțiune comună.

Avem expertiză în domeniu. În diversitatea intereselor europene trebuie să se regăsească și cele ale României. Nivelul subvențiilor și modul de acordare a acestora (convergența și plafonarea) sunt obiective de importanță deosebită pentru agricultură în perspectiva 2021-2027. Trebuie sa rămânem consecvenți în susținerea plafonării voluntare și a plății redistributive, ca singura soluție viabilă pentru toți fermierii.

Să nu pierdem ce avem și să câștigăm ce ne mai trebuie!' a scris Petre Daea, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel