Alegeri anticipate. Dumitru Buzatu (PSD): Singurul motiv pentru care ar trebui făcute

Dumitru Buzatu
Dumitru Buzatu

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat marţi că singurul motiv pentru care alegerile anticipate ar trebui făcute este acela că ar exista un program de guvernare ''ascuns'', pe care liberalii nu vor să-l devoaleze acum şi vor să-şi scurteze cât mai mult posibil şederea la guvernare pentru a-l pune în aplicare după ce vor obţine o majoritate parlamentară.

'E o nebuloasă în ceea ce priveşte motivaţia acestor alegeri anticipate, se află deja la guvernare (PNL - n.r.), pretind că există o majoritate stabilă şi atunci singurul motiv pentru care ar trebui făcute alegerile anticipate ar fi că există un plan ascuns, un program ascuns de guvernare, pe care nu vor să-l devoaleze în aceste momente şi vor să-şi scurteze cât mai mult posibil şederea la guvernarea aceasta care urmează până la alegerile normale pentru ca, după aceea, să-l poată pună în aplicare. Evident, populaţia, neavând timp să constate politicile negative ale politicilor actualului Guvern, pentru că sigur vor fi negative din moment ce bugetele sunt mult mai reduse, consumul se va restrânge şi atunci de unde investiţii, de unde dezvoltare, de unde creştere economică', a precizat Buzatu, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

El a adăugat că depunerea unei moţiuni de cenzură de către social-democraţi trebuie argumentată şi prin consecinţele pe care o asumare a răspunderii de către liberali pe alegerea primarilor din două tururi le-ar produce.

'Cred că lucrul acesta va fi analizat astăzi în şedinţa Comitetului Executiv. Cred că o moţiune de cenzură trebuie să fie legată de un element fundamental al guvernării. Faptul că se fac diverse jocuri politice, se fac diverse artificii pentru a muta mai devreme sau mai târziu alegerile - asta e o chestiune care urmează să fie judecată. Depunerea unei moţiuni trebuie argumentată şi prin consecinţele pe care o asemenea asumare de răspundere le-ar produce', a susţinut acesta. Referitor la anunţul preşedintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, de a organiza o sesiune parlamentară extraordinară dedicată pensiilor speciale, Dumitru Buzatu a arătat că ar opta pentru o remodelare a acestui sistem de a acordare a acestor tipuri de venituri. 'Eu aş opta pentru o remodelare a acestui sistem de acordare a ceea ce numim noi generic pensii speciale, astfel încât să dispară toate cele care sunt în acest moment şi apoi să vedem către ce sistem consensual sau aproape consensual s-ar îndrepta Parlamentul pentru a rezolva anumite probleme care se vor crea prin anularea acestor pensii', a spus Buzatu, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel