Alegeri 2014. Cine trebuia să-l înlocuiască pe Iohannis. Gușă: Pericol mortal

Cozmin Gușă a vorbit despre alegerile prezidențiale din 2014.

Consultatul politic a precizat că în cazul în care Klaus Iohannis nu ar fi putut candida din cauza procesului de incompatibilitate cu ANI, Elena Udrea ar fi fost susținută pentru a intra în turul II cu Victor Ponta, asta datorită influenței pe care o avea președintele Traian Băsescu în alianța PNL-PDL. Acest scenariu ar fi fost ”un pericol mortal” pentru Florian Coldea.

Klaus Iohannis a stat cu sabia lui Damocles deasupra capului. Ghici cine era (n.r. înlocuitor) pentru turul II cu Victor Ponta? Elena Udrea! Pentru că Elena Udrea era cea care venea din spate, cu scorul lui Traian Băsescu și cu sprijinul său. 

Deși probabil atunci Victor Ponta ar fi câștigat din turul I dacă s-ar fi întâmplat așa ceva. Dar pe influența lui Băsescu la PD-liștii și la PNL-iști, Elena Udrea putea să ajungă în turul II. Sigur că atunci era un pericol mortal pentru Florian Coldea în primul rând.

Dar acea sabie a lui Damocles nu a mai căzut peste gâtul lui Klaus Iohannis și s-a ajuns într-un tur doi care lui Ponta i se părea destul de comod. Eu l-am avertizat atunci că nu este atât de comod”, a precizat Gușă la Realitatea.


Monica Macovei trebuia să ”paraziteze” scorul Elenei Udrea


Totodată, Gușă a mai adăugat că decizia ca Monica Macovei să candideze și ea i-a aparținut tot lui Coldea care voia să ”parazideze” din scorul pe care îl avea atunci Traian Băsescu, undeva de 10%, astfel încât Coldea nu dorea ca Elena Udrea să preia întreg procentajul și să fie un factor decisiv în turul secund.

La alegerile din 2014, în primul tur, Victor Ponta a câștigat cu 40,44%, urmat de Klaus Iohannis cu 30,37%. Elena Udrea a obținut 5,20% iar Monica Macovei 4,44%.

În turul secund Iohannis a câștigat alegerile cu 54,43% în timp ce Ponta a strâns 45,56%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel