Urmărește emisiunea live


Alegeri 2009: George Maior, primele declarații după ce Comisia l-a dat pe mâna lui Iohannis

George Maior a făcut primele declarații după ce Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 a decis, luni, să îl informeze pe Klaus Iohannis, referitor la faptul că fostul director al SRI a refuzat să răspundă întrebărilor forului.

"Cred că am răspuns la toate întrebările, Întâlnirea din acea seară nu a avut nicio conotație ilegală, imorală, neconstituțională. Am fost deschis, comunicativ cu membrii Comisiei. În acest context, nu am ce să comentez, ce interpretează unii membrii ai Comisiei", a zis George Maior.

Întrebat dacă este de părere că președintele Iohannis îl va invita la o discuție după anunțul Comisiei, ambasadorul României în SUA a spus: "Comunic foarte bine cu Klaus Iohannis pe probleme legate de Parteneriatul Strategic Româno-American care este la cel mai înalt nivel din istoric".

George Maior a spus că dacă va fi rechemat din nou la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 va merge: "Întotdeauna vin și răspund Parlamentului. Știu ce înseamnă o Comisie de anchetă. Nu este deloc o problemă de moralitate (n.r - faptul că a fost acasă la Gabriel Oprea). Nu am implicat Serviciul în nicio activitate politică, lucru confirmat și de partenerii externi". 

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 a decis, luni, să îl informeze pe președintele României, Klaus Iohannis, referitor la faptul că fostul director al SRI ambasadorul George Maior a refuzat să răspundă întrebărilor forului.

Propunerea a fost făcută de deputatul PSD Liviu Pleșoianu și a fost adoptată cu șapte voturi pentru, două împotrivă și trei abțineri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel