ALDE România: Guy Verhofstadt minte

Tăriceanu
Tăriceanu

ALDE România a respins, joi, afirmaţiile liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, care a anunţat că a cerut excluderea partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu din alianţa europeană.

"@guyverhofstadt minte: Grupul ALDE din Parlamentul European nu a luat niciodată în considerare şi, evident, niciodată nu a decis să expulzeze ALDE România. Statutar, acest lucru nu s-ar putea întâmpla, atâta timp cât suntem membri ai Partidului ALDE. Ambiţia lui Verhofstadt pentru unele poziţii la nivel european nu justifică astfel de minciuni", se arată într-o postare în limba engleză de pe contul de Twitter al ALDE România.

Guy Verhofstadt anunţase anterior, tot într-o postare pe Twitter, că a cerut excluderea partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu din Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa.

Ce a scris Guy Verhofstadt pe Twitter

"Din nefericire, situaţia din România continuă să regreseze. Grupul ALDE a decis la începutul lui aprilie să excludă ALDE România. Ne aşteptăm ca Partidul ALDE să ia aceeaşi decizie şi să-i excludă oficial din mişcarea noastră, cât de curând posibil", a postat joi pe Twitter Guy Verhofstadt.

Liderul grupului ALDE a răspuns prin postarea sa la cea a unui eurodeputat olandez, Matthijs van Miltenburg, membru al formaţiunii Democraten 66, care face parte din acelaşi grup politic.

"Nou atac asupra statului de drept în România. Camera Deputaţilor subminează lupta împotriva corupţiei. Grupul ALDE din Parlamentul European ar trebui să transmită clar ALDE România că a trecut peste o linie roşie! Este timpul să acţionezi @guyverhofstadt?!", îşi încheie postarea eurodeputatul olandez.

Vezi și: Verhofstadt cere excluderea partidului lui Tăriceanu din ALDE european. Veld: Distanțare fermă, să fie foarte clar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel