ALDE, risc de rupere a partidului. Bogdan Chirieac: Aici a greşit fundamental Călin Popescu Tăriceanu. Asta plătește acum

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3, tensiunile apărute în interiorul ALDE ca urmare a ruperii coaliţiei de guvernare cu PSD şi a anunţat că scindarea partidului este o normalitate. 

"Decizia de rupere a coaliţiei a fost a domnului Tăriceanu şi există o greşeală fundamentală: aceea că dl Tăriceanu nu a explicat nici public, nici propriului partid, de ce iese de la guvernare şi nici de ce nu mai candidează la preşedinţie. Apoi, vine întrebarea legată de alianţa cu Pro România şi de susţinerea lui Mircea Diaconu, un independent, la preşedinţie. Ei, cu atâtea întrebări rămase fără răspuns, e normal ca partidul să se scindeze. Şi acolo sunt parlamentari, unii dintre ei cu carieră excepţională, oameni care chiar au făcut ceva pentru români. Aici e eroarea fundamentală a lui Călin Popescu Tăriceanu, şi asta plăteşte acum", a explicat Bogdan Chirieac. 

Meleşcanu nu trădează, dacă acceptă şefia Senatului

"În niciun caz Meleşcanu nu trădează. Ar fi o decizie politică, ca şi a lui Tăriceanu. Nu asta e problema. Totul îşi are esenţa în faptul că dl Tăriceanu nu a oferit o explicaţie, nu numai una credibilă, pentru ultimele decizii importante. Dacă dl Ponta are explicaţii, dânsul s-a retras din PSD din cauza unei probleme personale cu Liviu Dragnea, vine cu nişte lucruri, luptă pentru un partid nou, dar Tăriceanu  nu a oferit aceste explicaţii, care sunt şi greu de dat. Ai plecat la luptă, după alegerile din decembrie 2016, iar la jumătatea drumului, când e mai dificil, te retragi şi te dui cu un adversar puternic. Noi anticipam că ALDE se va disipa şi uite că se întâmplă. 

Înţelege cineva atitudinea lui Tăriceanu? Nu înţelege nimeni. Dar ALDE e într-o situaţie dificilă. În momentul în care se rupe, fie va mai lua câte ceva PNL şi Pro România, restul se vor duce la PSD şi cu asta basta. În vremea când PNL spunea că cine nu sare, ia condamnare şi aplauda cătuşele, ALDE a fost un proiect politic bun. ALDE a salvat liberalismul din România, iar acum şterge cu buretele toată această mişcare care a ţinut flacăra liberalismului din România", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel