Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  ALDE - PSD, susținere pentru Isărescu la șefia BNR. Am aflat dacă Daniel Zamfir va pleca la PNL

Lideri ALDE
Lideri ALDE

Daniel Zamfir a reacționat după ce a început să circule informația că se va întoarce în PNL.

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a dezmințit informația că revine în PNL, în exclusivitate pentru DC News, în contextul în care Mugur Isărescu va fi susținut, la nivel de coaliție PSD-ALDE, pentru un nou mandat la șefia BNR.

După ce au apărut mai multe zvonuri pe Facebook că ar pleca din ALDE după acest moment, Daniel Zamfir a precizat că:

Nici vorbă! Nu plec din ALDE! Doar am exprimat, în interiorul partidului, cât și la ședința coaliției, parerea mea cu privire la susținerea pentru un nou mandat al lui Mugur Isărescu la șefia BNR. Cred în continuare că Isărescu a făcut mult rău României și va face în continuare. Din păcate, Guvernele României nu au explicat suficient de clar că ținta inflației este treaba Băncii Naționale, nu a Guvernului, iar această manipulare a funcționat, din păcate, și a fost pusă în cârca Guvernului. Isărescu, dacă vă uitați în timp, înaintea fiecărei reînnoiri a mandatului, face același lucru: pune presiune pe Guvernele României. Din nou, i-a reușit această presiune, a declarat, pentru DC News, senatorul ALDE Daniel Zamfir.

Tăriceanu, declarații

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că, în urma discuţiei avute cu premierul Viorica Dăncilă, se va merge pe susţinerea lui Mugur Isărescu pentru reînnoirea mandatului acestuia de guvernator al Băncii Naţionale a României.

"Discuţia pe care am făcut-o astăzi cu doamna prim-ministru ne-a dus la concluzia că vom merge pe reînnoirea mandatului domnului Mugur Isărescu. Deci are susţinerea noastră, iar în viitorul Consiliu de Administraţie, conform ponderii actuale în Parlament, PSD va avea patru locuri şi ALDE un loc, două locuri va avea PNL, iar un loc revine USR", a precizat Tăriceanu, după şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere.

El a adăugat că "este foarte posibil" ca, în urma deciziei social-democraţilor, să fie inclus în Consiliul de Administraţie al BNR şi reprezentantul UDMR.

"E foarte posibil ca, în urma deciziei pe care PSD o va lua, să găsim o soluţie pentru includerea în Consiliul de Administraţie şi a UDMR", a susţinut Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel