ALDE - PSD, separat la prezidențiale. Chirieac: Aceasta este explicația

Tăriceanu
Tăriceanu

Analistul politic Bogdan Chirieac a estimat consecințele conflictului între PSD și ALDE, cauzate de legea offshore, dispută care a ajuns la un nivel superior prin declarațiile recente ale lui Varujan Vosganian. 

Bogdan Chirieac a comentat afirmațiile lui Varujan Vosganian care sugerat că ALDE va merge separat de PSD la alegerile prezindențiale.

"Noi avem în vedere să fim fanionul dreptei și nu codașul stângii", a declarat Varujan Vosganian.

"Explicația este că e o perioadă de așezare a candidaturilor. Eu cred că ele vor deveni operaționale abia după europarlamentarele de anul viitor. Se testează tot felul de variante. În principiu, nu cred că PSD va renunța să își pună un candidat la președinție ca să meargă în coaliție cu Tăriceanu de la ALDE. Tăriceanu o avea simpatizanți, dar cu un partid de 5% nu are suficient combustibil electoral să prindă turul al doilea, ceea ce alți candidați de dreapta ar putea să aibă. Noi am avut un sondaj cu 40.000 de repondenți unde domnul Tăriceanu a ieșit cu 40%. Candidatul PSD, nenominalizat, 23%, Klaus Iohannnis și la distanță mică Cioloș. ALDE nu are structuri, ceea ce nu se poate spune despre PSD", a declarat analistul la Antena 3.

Vezi și: EXCLUSIV Sondaj prezidențiale, rezultat vot. Procente explozive

Ce se va întâmpla cu alianța de guvernare 

Analistul politic Bogdan Chirieac a mai afirmat că afirmațiile lui Varujan Vosganian nu vor tulbura apele în alianța aflată la guvernare. "Nu cred că anunțul domnului Vosganian va modifica lucrurile în coaliția de guvernare pentru că nimeni nu este pregătit de ruperea coaliției. Nu s-au lămurit lucrurile cu statul subteran. Există acestă redută a statului subteran la Parchetul General și prin anumite structuri. Dincolo de asta sunt niște sarcini dificile la nivel economic. Să plătești salariile la nivelul la care s-a ajuns dar și pensiile nu este ușor deloc. Să atragi fondurile europene, România nu a fost extraordinară la acest lucru, dar poate se schimbă acum, nu este ușor. E greu să intri într-o coaliție de guvernare cu alte cinci partide de dreapta. Acest lucru ar favoriza candidatul de la PSD. În trei luni ar fi un haos în România cum nu s-a văzut din 1990. Nu vor pleca. Sunt lupte politice firești și măcar sunt în limita decenței", a mai spus analistul politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel