ALDE Buzău, analiză tăioasă: Ne-am convins și de capacitatea acestuia

La sedinta saptamanala a BPT ALDE Buzau, președintele Mihai Cristescu a făcut o analiză asupra rezultatelor obținute de către Filiala Județeană la alegerile din 5 iunie 2016.

Având în vedere că Filiala Județeană a obținut un scor de aproximativ 5,3% trecând astfel examenul numit „botezul votului" președintele organizației s-a arătat mulțumit de acest rezultat având în vedere condițiile specifice privind orientarea electoratului din județul Buzău către PSD, cât și din cauza absenteismului masiv și a dezinteresului total față de dreptul fundamental al fiecărui cetățean de a vota.

În urma scrutinului din 5 iunie 2016 ALDE Buzău a obținut un total de 43 de mandate de consilieri din care 2 consilieri județeni și 2 consilieri municipali (unul dintre aceștia fiind Andrei Neder care ocupă în prezent funcția de viceprimar al municipiului Buzău).

Amenințările guvernului privind posibile tăieri de salarii

În a doua parte a dezbaterii, președintele Filialei ALDE Buzău a luat în discuție amenințările guvernului privind posibile tăieri de salarii.


"În 2010, Băsescu şi guvernul său ne spuneau că din cauză că nu sunt bani, vor tăia salariile bugetarilor, în aşa fel încât să ne încadrăm în cifrele de deficit. Astăzi, după şase ani de la anunţul lui Băsescu privind tăierea salariilor cu 25%, ministrul Muncii din Guvernul Cioloş iese public, fără niciun fel de reţinere, şi îi sperie pe români că ar putea retrăi din nou coşmarul din 2010. Prin afirmaţiile sale, ministrul nu face decât să readucă în prim plan acelaşi tip de discurs precum cel practicat atunci de Băsescu, Boc, Blaga şi toţi ceilalţi reprezentanţi ai guvernării PDL. Ce este mai grav e că ministrul Dragoş Pîslaru e tranşant, fără niciun fel de reţinere în a pune în aplicare acest lucru. Adică, principala soluţie pe care o are în minte atunci când vine vorba de reducerea cheltuielilor este aceea de a tăia salarii, în loc ca ea să fie ultima variantă luată în calcul", a zis Mihai Cristescu.


"Dar la ce te poţi aştepta de la un asemenea guvern, cu un asemenea ministru, care au reuşit să pună sub semnul întrebării evoluţia economică a României şi să creeze o scindare la nivelul societăţii prin măsurile luate. Discursul este unul tipic pentru un ministru care nu are vreo responsabilitate pentru afirmaţiile sale. Deja așteptările de la acest Guvern sunt aproape inexistente. Ne-am convins și de capacitatea noului ministru al Muncii în ceea ce privește administrarea acestui domeniu atât de important. Pe lângă aceste gafe de comunicare, el este și artizanul ordonanței salarizării, cea îndelung contestată de profesori, dar și de funcționarii publici.

Este îngrozitoare această gândire, una care vedem că este încurajată cu toată puterea de PNL. Însă, atitudinea PNL de încurajare a tuturor măsurilor venite din partea acestui Executiv nu ar trebui să ne mai mire, având în vedere că astăzi în PNL sunt tocmai artizanii măsurilor de austeritate din 2010. Sub oblăduirea PNL şi a preşedintelui, Guvernul Cioloş are cale liberă să acţioneze chiar şi împotriva românilor", a mai zis liderul ALDE Buzău.

În încheiere președintele Mihai Cristescu a precizat:


"Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a avertizat ca o reducere a CAS de catre Parlament ar putea antrena taieri de salarii in sistemul bugetar. Ministrul Muncii a afirmat, invitat la Digi 24, ca o astfel de masura ar aduce pierderi la bugetul de stat de 7,7 miliarde de lei anual.


"Nu exista nicio tara in lume care sa aiba mai multe beneficii din partea statului, salarii mai mari pentru functionari si in acelasi timp taxe mai mici. Nu exista asa ceva. Deci trebuie sa pastram un echilibru, pentru ca la finalul zilei, daca nu ne mai ajung banii, va trebui sa taiem de undeva si vom taia iar din salariile publice. E un avertisment extrem de serios", a spus ministrul, citat de Digi24.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel