Alba: Zeci de mii de tone de concentrat de cupru, vândute la licitaţie de Cupru Min

Cupru Min Abrud, companie care exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României, vinde, la licitaţie, aproximativ 45.000 de tone de concentrat de cupru uscat, criteriul de atribuire fiind oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, potrivit unui anunţ postat pe site-ul societăţii.

"Societatea Cupru Min SA (...) organizează licitaţie deschisă pentru vânzare concentrat de cupru uscat. Cantitatea care se va vinde este de aproximativ 45.000 tone. Durata contractului: 12 luni", se precizează în anunţ.

Data limită de depunere a ofertelor este 24 octombrie, ora 13,00, iar data limită pentru primirea solicitărilor de clarificare privind conţinutul documentaţiei de atribuire este 4 octombrie, ora 13,30.

Ofertele vor fi depuse în limba română, cu valabilitate de minim 90 zile de la deschidere. Deschiderea ofertelor va avea loc pe data de 24 octombrie, ora 14,00, la sediul societăţii.

Cupru Min, societate aflată în subordinea Ministerului Economiei, are ca obiect principal de activitate exploatarea şi livrarea în forme specifice de resurse/rezerve de minereu cuprifer din perimetrul minier Roşia Poieni. Aici se află 60% din rezerva de cupru a României.

Capacitatea proiectată este anual de 9 milioane de tone anual, în prezent exploatându-se circa 25% din capacitatea proiectată, respectiv în jur de 2,2 milioane de tone de minereu.

Concentratul extras de Cupru Min este dintr-un zăcământ de tip porfiric, care, pe lângă cupru, conţine şi alte metale, dintre care în prezent se mai valorifică aurul şi argintul.

Înfiinţată în 1977, sub denumirea de Sucursala Minieră Abrud, societatea a trecut după 1990 prin mai multe proceduri de privatizare, care însă au fost finalizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel