Alba:Sute de copii din comunităţi defavorizate vor merge, în doi ani, în şcoli modernizate cu fonduri europene

Două şcoli din municipiul Blaj, frecventate de peste 450 de copii proveniţi cu predilecţie din comunităţi defavorizate, vor fi extinse şi dotate printr-un proiect de peste 6,2 milioane de lei, al cărui contract de finanţare a fost semnat vineri, la Alba Iulia, de către primarul Gheorghe Valentin Rotar şi directorul Direcţiei Organism Intermediar pentru POR din Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Dan Popa.

Astfel, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, 'în maximum doi ani, familiile care au copii şcolari ce frecventează cursurile şcolii Gimnaziale 'Simion Bărnuţiu' vor avea bucuria să ştie că micuţii vor beneficia de o educaţie de calitate, datorită investiţiilor din fonduri europene realizate de edili la structurile şcolare 'Petru Pavel Aaron' şi 'Ion Micu Moldovan' din cadrul acestei unităţi educaţionale'.

Data limită de finalizare a proiectului este 31 noiembrie 2021. Valoarea totală a cererii de finanţare este de peste 6,2 milioane de lei, din care suma nerambursabilă reprezintă peste 6 milioane de lei, adică aproape 1,3 milioane de euro. 'Deoarece grupul ţintă direct este format cu predilecţie din elevi care aparţin categoriilor defavorizate, investiţiile vor duce la schimbarea literalmente 'din temelii' a celor două şcoli generale care sunt incluse în cadrul unităţii educaţionale 'Simion Bărnuţiu'.

La Şcoala 'I.M. Moldovan' din fosta localitatea suburbană Izvoarele, actualmente cartier al municipiului Blaj pe dreapta râului Târnava Mare se vor realiza inclusiv lucrări de extindere, cu încă un etaj a construcţiei de pe str. Păcii, în timp ce la Şcoala 'P.P. Aaron' de pe str. Gheorghe Lazăr se urmăreşte, în principal, modernizarea şi ridicarea performanţelor funcţionale ale clădirii', se menţionează în comunicat. Municipiul Blaj beneficiază astfel, din nou, de posibilitatea de a-şi moderniza şi extinde infrastructura de educaţie, inclusiv prin achiziţionarea de dotări, după ce tot în acest an a fost semnat şi contractul de finanţare pentru extinderea şi modernizarea unei creşe.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel