Alba: Focar de hepatită. 17 cazuri înregistrate la copii

Nu mai puțin de 17 copii din Blaj s-au îmbolnăvit de hepatită A în acest an, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba anunţând mai multe măsuri pentru limitarea focarului.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a luat mai multe măsuri pentru limitarea focarului de hepatită acută virală de tip A în municipiul Blaj, unde, de la începutul anului şi până în prezent, au fost înregistrate 17 cazuri - şase în luna ianuarie, cinci în luna februarie, şase în luna martie, la copii cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani. (...) Cei 17 copii învaţă în patru şcoli şi două grădiniţe din municipiu. O parte dintre cazuri au prezentat forme uşoare şi au fost reintegraţi în colectivitate, având în vedere că debutul bolii a fost la începutul lunii ianuarie.

O echipă mixtă a DSP formată din specialişti de medicină preventivă şi inspectori sanitari s-a deplasat, miercuri, în municipiul Blaj cu scopul de a lua toate măsurile necesare în vederea limitării evoluţiei focarului în colectivităţile preşcolare şi şcolare din zonă.

"Evoluţia focarului va fi atent supravegheată şi vor fi puse la dispoziţie materiale necesare pentru efectuarea controalelor periodice şi a triajului în unităţile de învăţământ", susțin reprezentanții DSP Alba.

Vezi și: Băsescu și-a depus candidatura. "Acum își dau seama cât de...

Gabi Tamaș, plasat în arest la domiciliu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel