Alba: Vizita Papei Francisc la Blaj impune un protocol de securitate de cel mai înalt grad

Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, a anunţat, joi, că pelerinii şi locuitorii din Blaj îl vor putea saluta şi vedea pe Papa Francisc, duminică, în trei locuri din municipiu, pe Bulevardul Republicii, pe Câmpia Libertăţii şi în Piaţa 1848, dar că prezenţa Sfântului Părinte la Blaj impune un protocol de securitate de cel mai înalt grad. 

'Sfântul Părinte va sosi la Blaj după ora 10,00 şi va traversa principala arteră rutieră din oraş, Bulevardul Republicii, în drumul său spre Câmpia Libertăţii, acolo unde, de la ora 11,00, va oficia Sfânta Liturghie cu beatificarea a şapte episcopi greco-catolici martiri. Imediat după ceremonialul religios, Papa Francisc va putea fi salutat, după ora 13,00, în Piaţa 1848.

Pe timpul prezenţei Papei Francisc la Blaj măsurile de securitate vor avea în vedere atât traseele de deplasare, cât şi locaţiile în care se vor desfăşura evenimentele programate. Prezenţa Sfântului Părinte la Blaj impune un protocol de securitate de cel mai înalt grad. De aceea, Comitetul de organizare a vizitei Sanctităţii Sale Papa Francisc vine cu câteva recomandări pentru locuitorii din zonele situate pe traseul Suveranului Pontif şi pentru persoanele care nu se vor afla pe Câmpia Libertăţii, dar care vor fi în celelalte două locaţii', a arătat preotul Cristian Barta, responsabilul pe comunicare, într-un comunicat de presă.

Date fiind condiţiile de securitate sporite, Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, a formulat şi o serie de recomandări pentru pelerinii care se vor afla în oraşul Blaj cu această ocazie. Astfel, observarea activităţilor ocazionate de vizita Suveranului Pontif se poate realiza doar de pe spaţiile pietonale din apropierea zonelor în care îşi va desfăşura activitatea Sanctitatea Sa, iar cei curioşi sunt sfătuiţi să evite să iasă la balcon sau la ferestre, iar în timpul vizitei Papei Francisc la Blaj este interzisă filmarea şi fotografierea cu drone. 'Nu folosiţi spaţiile aferente terasei clădirii în vederea urmăririi, fotografierii sau filmării evenimentelor prilejuite de vizita Papei Francisc;

Nu folosiţi mijloace tehnice luminoase sau sonore care pot induce în eroare agenţii de securitate; Evitaţi activităţile de orice fel care ar putea perturba buna desfăşurare a evenimentelor pentru care s-au instituit măsurile de securitate; Nu lăsaţi bagaje nesupravegheate sau abandonate; Este interzis accesul în zonele în care au loc evenimentele cu bagaje voluminoase; La părăsirea locuinţei, asiguraţi-vă că aveţi asupra dumneavoastră actul de identitate; În perioada derulării evenimentelor, vizitatorii riveranilor (rude, prieteni, etc.) vor avea acces în imobile în baza actului de identitate şi a confirmării de către persoana pe care o vizitează', se mai arată în comunicatul de presă.

Preotul Cristian Barta a mai precizat că, duminică, în municipiul Blaj vor fi amplasate şase puncte de prim ajutor, la Gara CFR, în curtea Spitalului Municipal Blaj, în curtea Liceului Agricol din Piaţa 1848, la Capela 'Barbu Lăutaru', la Piaţa Agroalimentară din Câmpia Libertăţii şi lângă scena din Câmpia Libertăţii. 'Ne dorim ca fiecare pelerin prezent la Blaj să-l poată vedea pe Papa Francisc, iar marele eveniment de duminică să se desfăşoare fără incidente, astfel încât toate persoanele prezente pe străzile oraşului să fie în siguranţă şi să se bucure din plin de vizita Sfântului Părinte în 'Mica Romă'.'Să mergem Împreună!, a mai subliniat preotul Cristian Barta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel