Alan Garcia a murit. Fostul preşedinte peruan s-a împuşcat în cap

Fostul preşedinte peruan Alan Garcia, în vârstă de 69 de ani, a decedat miercuri după ce s-a împuşcat în cap pentru a evita arestarea într-o anchetă de corupţie, transmite presa locală, citând membri ai familiei, aflaţi la spitalul din Lima unde ex-preşedintele a fost internat şi supus unei operaţii de urgenţă, potrivit Reuters.

Alan Garcia s-a împuşcat miercuri după ce poliţia s-a prezentat la domiciliul său din Lima pentru a-l aresta.

Transportat de urgenţă în stare critică la spitalul Casimiro Ulloa din capitală, Garcia a fost supus unei intervenţii chirugicale şi a suferit trei stopuri cardiace, a declarat ulterior ministrul sănătăţii, Zulema Tomas.

Garcia era anchetat pentru o presupusă luare de mită în legătură cu construirea unei linii de metrou în capitală de către concernul brazilian Odebrecht.

Alan Garcia, victima unei persecuţii politice

Alan Garcia, preşedinte al statului Peru între 1985-1990 şi 2006-2011, îşi susţinea nevinovăţia şi se declara victima unei persecuţii politice.

Uriaşul scandalul de corupţie Odebrecht a implicat zeci de responsabili de rang înalt din America Latină, acuzaţi că au primit mită în schimbul acordării preferenţiale de contracte de lucrări publice. Odebrecht a recunoscut că a dat mită 29 milioane de dolari unor oficiali peruani pe durata a trei preşedinţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel