Al treilea om politic din Italia jignește românii. Reacții de la vârful PE: Ignoranță mitocănească, mai bine s-ar întoarce la școală

Luigi di Maio, lider al formațiunii 5 Stele și vicepreședinte al Camerei Deputaților din Italia, a scris, pe Facebook, că Italia importă doar infractori din România. Afirmația sa nu a rămas netaxată. Europarlamentara PSD Claudia Țapardel a avut o reacție tranșantă. 

”Declarațiile făcute de Luigi de Maio sunt inadmisibile pentru Europa anului 2017 și incalificabile pentru un politician care aspiră la poziția de premier al Italiei. Departe de a putea fi catalogați drept infractori sau o povară pentru sistemul de justiție din Italia, cetățenii români au adus plusvaloare economiei italiene și mă bucur că există deja voci care susțin acest lucru în spațiul public. Afirmațiile lui de Maio sunt cu atât mai nepotrivite cu cât partidul pe care îl conduce este reprezentat inclusiv în Parlamentul European, o instituție care funcționează în baza egalității și respectului dintre popoare. De aceea, solicit atât reprezentanților Parlamentul italian cât și colegilor din  Parlamentul European să sancționeze sever astfel de derapaje. Românii nu trebuie să fie de fiecare dată țapii ispășitori pentru problemele interne ale unor țări ca Italia.” a declarat Claudia Țapardel. 

Aici nu este vorba de rasism, ci de ignoranță mitocănească. Di Maio mai bine s-ar întoarce la școală”

O reacție a avut și președintele Grupului Socialiștilor și Democraților din PE, Gianni Pittella, care s-a delimitat ferm de opinia conaționalului său: ”Nu înțeleg cum este posibil ca al treilea om din stat, un lider de frunte al Mișcării 5 Stele, să facă astfel de afirmații la adresa unui popor întreg - poporul român, care a dat atât de mult Italiei la nivel uman, social și economic. Aici nu este vorba de rasism, ci de ignoranță mitocănească. Di Maio mai bine s-ar întoarce la școală”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel