Ajutorul umanitar american pentru Venezuela va fi distribuit migranţilor în Columbia

Venezuela
Venezuela

Ajutorul umanitar american pentru Venezuela, blocat în Columbia de trei luni, va fi distribuit pe teritoriul columbian migranţilor venezueleni, a anunţat joi guvernul de la Bogota, relatează AFP.

"Alimentele vor fi distribuite în Columbia venezuelenilor care s-au refugiat din cauza crizei umanitare din ţara lor, precum şi altor cetăţeni venezueleni care au nevoie de ajutor", a precizat Agenţia naţională de gestionare a catastrofelor (UNGRD) care a depozitat acest ajutor.

Distribuirea de medicamente şi consumabile medicale va fi coordonată de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în colaborare cu reprezentanţi ai liderului opoziţiei din Venezuela Juan Guaido, recunoscut de peste 50 de ţări ca preşedinte interimar al acestei ţări.

La 23 februarie, Juan Guaido a organizat o operaţiune umanitară pentru a transporta sute de tone de ajutor alimentar şi medical acordat ţării sale de SUA şi aliaţi ai lor.

Maduro de neînduplecat


Preşedintele socialist Nicolas Maduro a ordonat închiderea podurilor care leagă Venezuela de departamentul columbian Santander, punct prin care opoziţia intenţiona să transporte ajutorul umanitar.

Regimul venezuelean a blocat trecerea convoaielor şi confruntările violente s-au soldat cu cel puţin doi morţi şi 300 de răniţi.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, peste trei milioane de venezueleni şi-au părăsit ţara din 2015 din cauza celei mai grave crizei economice din istoria recentă a acestei ţări bogate în petrol.

Columbia a primit 1,3 milioane de migranţi venezueleni şi a cerut asistenţă internaţională pentru a face faţă acestui aflux de refugiaţi. 

Vezi și: Columbia condamnă incursiunea soldaților venezueleni pe teritoriul său

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel