Airbus, primul aparat de zbor pentru pasageri fără pilot - VIDEO

Cristian Andrei / 02 feb 2018 / 18:43

Airbus a  efectuat  primul zbor de încercare ale unui nou aparat de zbor electric fără pilot de zbor denumit Vahana. Compania speră ca noul aparat  să devină în scurt timp un mijloc de deplasare în marile aglomerații urbane.

Vahana, cu decolarea și aterizare pe verticală (VTOL) este dezvoltat de "A³", filiala din Silicon Valley a companiei Airbus.

Zborul de încercare, care a avut loc, miercuri, a avut loc la un poligon din statul  Oregon și a durat mai puțin de un minut. Aeronava a reușit să se ridice la cinci metri de la sol și să aterizeze fără să fie controlată de un pilot, au declarant cei de la Airbus.

Aparatul este propulsat  de opt rotoare care îi permit să decoleze și să aterizeze pe verticală, acesta fiind proiectat să transporte un singur pasager și să zboare în mod autonom.

"Vahana își propune să democratizeze zborul personal și să răspundă nevoii crescânde de mobilitate urbană prin folosirea celor mai noi tehnologii în propulsia electrică și stocarea energiei" a declarat Zach Lovering, directorul proiectului celor de la Airbus.

[citeste si]