Air France Klm, British Airways amenzi uriașe

 Air France-KLM, British Airways şi alte nouă companii aeriene au fost amendate de Comisia Europeană cu 776 de milioane de euro (883 de milioane de dolari) pentru formarea unui cartel care stabilea preţurile la transportul aerian de marfă, transmit DPA şi Reuters. 

Comisia Europeană a reimpus amenda după ce, în 2015, justiţia europeană anulase decizia forului comunitar din 2010 din cauza unei erori de procedură. Vineri, Comisia Europeană a precizat că a rezolvat eroarea procedurală. 

Cea mai mare amendă o va plăti Air France (182,9 milioane de euro), urmată de KLM (127,1 milioane de euro), British Airways (104,4 milioane de euro), Cargolux (79,9 milioane de euro) şi Singapore Airlines (74,8 milioane de euro). 

Alte companii aeriene penalizate sunt: Air Canada, Cathay Pacific Airways, Japan Airlines, LAN Chile şi SAS. 

Grupul german Lufthansa, alături de subsidiara Swiss International Airlines, a scăpat de amendă deoarece a alertat Comisia Europeană în legătură cu cartelul. 

"Decizia companiilor de a colabora într-un cartel, în loc să concureze pentru a oferi clienţilor servicii mai bune, nu corespunde reglementărilor UE", a afirmat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, adăugând că peste 20% din importurile UE şi 30% din exporturile UE depind de serviciile cargo.

Companiile aeriene sunt acuzate că au stabilit preţurile serviciilor cargo şi au impus suprataxe la carburant şi securitate, în perioada decembrie 1999 - februarie 2006. Deciziile au dus la plângeri împotriva operatorilor aerieni din partea unor firme ca Deutsche Bahn, BMW şi Bosc, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel