EXCLUSIV  Ai achiziționat un imobil nou? Alin Crăciunescu (E-Distribuție): Fii atent la aceste lucruri!

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Alin Crăciunescu, directorul regiunii Muntenia la E-Distribuție, a spus la ce trebuie să fie atenți românii atunci când achiziționează un imobil nou.

Alin Crăciunescu, directorul e-Distribuție regiunea Muntenia, a fost întrebat la ce trebuie să fie atenți utilizatorii atunci când achiziționează un imobil nou:

„La ce ar trebui să fim atenți dacă achiziționăm un imobil nou?“,  a întrebat Dana Mihai, jurnalist DC Business.

„Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, tot procesul de racordare stă în mâinile acelui dezvoltator care se ocupă de respectivul ansamblu imobiliar și e datoria lui să asigure alimentarea cu energie electrică pentru fiecare apartament sau casă. Încă de la bun început, de când începe procesul de construcție, primește și o soluție tehnică, definitivă, pentru alimentarea tuturor imobilelor pe puterea pe care a gândit-o el că va fi consumată în fiecare imobil.

Noi dimensionăm rețeaua electrică pentru respectivul ansamblu în conformitate cu ceea ce a solicitat dezvoltatorul. Când faci achiziția trebuie să fi atent ca acel imobil să fie alimentat printr-un contor definitiv, pe care se vede sigla operatorului de distribuție, trebuie să fii atent să ai un contract de furnizare a energiei electrice cu un furnizor din piață în așa fel încât să fii sigur că toate lucrurile au fost finalizate și ești independent de dezvoltator sau de organizarea de șantier.

În piață este o practică, pentru că toată lumea dorește să vândă mai repede decât finalizarea lucrărilor și atunci multe imobile se vând cu alimentarea cu energie electrică provizorie din organizarea de șantier sau din curentul de șantier, care este dedicat construirii imobilului, blocului sau cartierului respectiv și nu ar trebui să alimenteze persoane care locuiesc zi de zi în blocul respectiv. Nu este gândit, nu este dimensionat pentru un consum zilnic normal. Ar trebui să ai un contor și un contract cu un anumit furnizor din piață.

În plus, ar trebui să-ți faci o evaluare a consumatorilor din propria locuință și să te asiguri că ai aprobată puterea de care ai nevoie pentru traiul zilnic. Această evaluare o poți face dacă reușești să faci un inventar al consumatorilor sau să apelezi la un electrician autorizat ANRE, un specialist în zona asta și să te asiguri că nevoia ta este acoperită de o putere aprobată pentru locuința în care vei locui zi de zi“, a precizat, la DC News, Alin Crăciunescu, director E-Distribuție regiunea Muntenia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel