Aglomerație la Vama Albița. Cetățenii din Moldova vin să petreacă sărbătorile pe rit vechi

Este aglomerație la Vama Albița, pe sensul de intrare în țară. Autoritățile recomandă răbdare șoferilor. 

Traficul rutier pe sensul de intrare în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa înregistrează valori crescute faţă de perioadele obişnuite, din cauza numărului mare de cetăţeni din Republica Moldova care vin în România pentru a petrece sărbătorile de iarnă pe rit vechi, scrie Agerpres. 

Potrivit autorităţilor, timpul de aşteptare în cursul zilei de vineri a fost de aproximativ 20 de minute pentru fiecare autoturism şi, întrucât în zilele următoare se aşteaptă în continuare creşteri ale traficului pe sensul de intrare în ţară, au fost suplimentate arterele de control şi se lucrează cu personal suplimentar.

Valori crescute de trafic

"Conform statisticilor din anii precedenţi, este o perioadă în care se înregistrează valori crescute de trafic, având în vedere numărul mare al cetăţenilor din Republica Moldova care vin să petreacă sărbătorile în staţiuni din România. Ca în fiecare an, au fost luate măsuri în vederea reducerii timpilor de aşteptare", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali le transmit cetăţenilor care tranzitează graniţa de Est în această perioadă că au posibilitatea să folosească şi alte puncte de trecerea a frontierei, pentru a evita supraaglomerarea.

Recomandare pentru cei care intră în țară

Totodată, autorităţile le recomandă celor care intră în ţară zilele acestea să urmărească aplicaţia online, disponibilă pe site-ul Poliţiei de Frontieră, care arată timpii de aşteptare în toate punctele de trecere a frontierei.

Începând cu 7 ianuarie, creştinii ortodocşi de rit vechi sărbătoresc Crăciunul şi petrec în unităţi de cazare din zonele montane ale României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel