Aglomerație la granițe. Anunțul Poliției de Frontieră

Traficul de persoane s-a dublat în ultimele 24 de ore, faţă de o zi normal din timpul anului, a informat duminică un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

"Apropierea Sărbătorilor de Iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia, sens în care, a fost înregistrată o creştere semnificativă a traficului prin punctele de trecere a frontierei. Astfel, în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut aproximativ 314.000 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care 209.000 au fost pe sensul de intrare în ţară, precum şi aproximativ 78.000 mijloace de transport, dintre care 51.000 au fost pe sensul de intrare în ţară", a precizat sursa citată.

Astfel, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat aproximativ 169.000 de persoane şi 50.000 de mijloace de transport, cel mai tranzitat punct de la frontieră fiind P.T.F. Nădlac II Autostradă, prin care, în ultimele 24 de ore, au trecut peste 70.000 de persoane şi peste 20.000 de mijloace de transport.

Problemele de la punctele de trecere a frontierei

Totodată, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat 50 fapte ilegale (12 infracţiuni şi 38 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini. Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară, care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 16.400 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 41.400 lei

De asemenea, nu s-a permis intrarea în ţară a 22 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 20 cetăţeni români din diferite motive legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel