Aglomerare penitenciare. Măsurile Franței pentru rezolvarea situației

Macron
Macron

Franţa va construi mii de noi celule de închisoare în cadrul amplei reforme promovate de preşedintele Emmanuel Macron pentru a soluţiona problema suprapopulării din penitenciarele din Franţa, relatează miercuri Reuters. 

Franţa se plasează pe locul 5 în Europa în ceea ce priveşte numărul persoanelor aflate în detenţie (69.000), după Rusia, Turcia, Marea Britanie şi Polonia, conform unui studiu publicat de universitatea Birkbeck din Londra, pe baza datelor furnizate de www.prisonstudies.org. 

Însă gradul de suprapopulare al închisorilor din Franţa este mai mare decât cel din Marea Britanie, cu o medie de 115 deţinuţi pe 100 de locuri. În unele închisori din zona Parisului au fost raportate cazuri de deţinuţi care dorm pe podea din cauza spaţiului insuficient. 

Pentru a soluţiona această problemă, şeful statului francez a anunţat un plan de promovare a alternativelor la detenţie în cazul infracţiunilor mai uşoare. 

Executarea sentințelor 

Astfel, vor fi interzise pedepsele cu închisoarea mai mici de 30 de zile, a declarat preşedintele francez, iar în cazul condamnaţilor la 1-6 luni de detenţie pedeapsa va fi efectuată în mare parte la domiciliu, pentru monitorizarea condamnaţilor fiind folosite brăţări electronice. 

În cazul infracţiunilor legate de droguri, vor fi preferate amenzile mai degrabă decât detenţia. 

Planul, departe

Totuşi, din punct de vedere tehnic vor putea fi construite doar 7.000 de noi celule de închisoare până la finalul mandatului lui Emmanuel Macron, ceea ce înseamnă mai puţin de jumătate din cele 15.000 de noi celule promise în timpul campaniei electorale dinaintea alegerilor prezidenţiale din mai 2017. 

Noile măsuri, detaliate marţi de preşedintele francez în timpul unei vizite în sud-estul ţării, urmează unei serii de atacuri comise de deţinuţi contra gardienilor. În luna ianuarie, agresarea unui gardian de către un deţinut radicalizat la Vendin-le-Vieil (nordul Franţei) a declanşat o mişcare naţională de protest a gardienilor din închisorile franceze, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel