Agent Skripal. Rusia convoacă o reniune a consiliului de securitate ONU

Rusia face prima mișcare internațională după valul de expulzări diplomatice și răspunsurile date cu aceeași măsură. 

Rusia a cerut convocarea pentru joi a unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta acuzaţiile britanice conform cărora Moscova a folosit un agent neurotoxic pentru a ataca un fost spion rus în Marea Britanie luna trecută, a anunţat miercuri ambasadorul rus la Naţiunile Unite, Vasili Nebenzia, informează Reuters. 
     
Nebenzia a declarat că reuniunea va fi convocată pe baza unei scrisori din 13 martie trimisă Consiliului de Securitate de prim-ministrul britanic Theresa May, în care ea spune că Moscova este "foarte probabil" responsabilă pentru atac. 
     
Cei 15 membri ai Consiliului s-au reunit prima dată pe 14 martie, la cererea Marii Britanii, pentru a discuta despre atacul comis în oraşul britanic Salisbury, relatează Agerpres.

Scurt istoric 

La câteva zile de la otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei acestuia Iulia, la 4 martie, la Salisbury, sud-vestul Angliei, premierul britanic Theresa May a acuzat Moscova, apreciind că este vorba 'de singura explicaţie plauzibilă'. 

Moscova la rândul său a dezminţit aceste acuzaţii, care au condus la cea mai gravă criză diplomatică Est-Vest de la încheierea Războiului Rece şi la expulzarea în total a circa 300 de diplomaţi de ambele părţi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel