Agent FSB, spion pentru SUA, condamnat la închisoare

Un specialist în securitate cibernetică și un fost agent FSB au fost condamnați la închisoare pentru spionaj în favoarea Statelor Unite ale Americii.

Un fost agent al Serviciului Federal rus de Securitate a fost condamnat la 22 de ani de închisoare de o instanţă judiciară din Rusia, sub acuzaţia de spionaj în favoarea Statelor Unite, relatează site-ul agenţei Reuters. Serghei Mihailov, care a lucrat la un centru de securitate al Serviciului Federal de Securitate, a fost arestat în decembrie 2016, alături de Ruslan Stoianov, şeful unei echipe de investigaţii a companiei Kaspersky Lab, specializată în securitatea cibernetică.

Un tribunal militar din Moscova a decis azi condamnarea la 22 de ani de închisoare a fostului agent FSB Serghei Mihailov şi la 14 ani de închisoare a lui Ruslan Stoianov.

Cei doi au fost găsiţi vinovaţi că au colectat și transmis informaţii unor servicii secrete străine. Ivan Pavlov, un avocat implicat în acest caz, a declarat pentru agenţia Reuters că Serghei Mihailov şi Ruslan Stoianov au fost acuzaţi de cooperare cu serviciile secrete americane.

Vezi și: Kaspersky: Două ministere din România, afectate de operațiunea de spionaj cibernetic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel