Agenția Europeană a Medicamentului. Curtea de Justiție, sesizată de Milano

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Oraşul Milano a prezentat o petiţie Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru suspendarea transferului Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) de la Londra la Amsterdam, au declarat, pentru ANSA, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Până în 30 septembrie, Comisia Europeană (CE) a evaluat diferitele oferte pentru transferul EMA, iar în 20 noiembrie oraşul olandez Amsterdam a fost desemnat pentru a găzdui sediul Agenţiei Europene a Medicamentului. Printre oraşele care au concurat pentru sediul EMA s-au aflat Varşovia, Bucureşti sau Sofia, dar principalele candidate au fost Milano, Amsterdam, Copenhaga şi Bratislava.

Italia a contestat decizia UE de a muta Agenţia Europeană a Medicamentului la Amsterdam după Brexit, după ce s-a descoperit că facilitatea olandeză nu va fi gata la timp. Recent, Guvernul olandez anunţa că Agenţia Europeană a Medicamentului va fi găzduită într-un sediu temporar după ce va fi mutată din Londra (clădirea Spark din vestul Amsterdamului), înaintea finalizării noii clădiri care va găzdui din 2020 sediul EMA în partea de sud a oraşului olandez.

Cerere urgentă 

Oraşul Milano a cerut suspendarea folosind o procedură specială pentru cererile urgente care necesită intervenţie pentru evitarea pagubelor ireparabile, susţin sursele.

"Nu vreau să renunţ la EMA. Mi se pare că dubiile referitoare la propunerea olandeză cresc în fiecare zi. Primul pas îl reprezintă o vizită la Comisia Europeană", a afirmat primarul oraşului Milano, Beppe Sala.

În schimb, comisarul european pentru siguranţa alimentară, Vytenis Andriukaitis, a declarat recent că decizia Uniunii Europene de a muta sediul Agenţiei Europene a Medicamentului la Amsterdam după Brexit este definitivă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel