Afro-americanul Eric Adams a fost ales primar al New York-ului

Eric Adams
Eric Adams

Eric Adams, un afro-american, fost ofiţer de poliţie şi sindicalist antirasist, a fost ales al 110-lea primar  al New York-ului, au informat marţi seară canalele americane de televiziune CBS şi NBC, pe baza rezultatelor preliminare, relatează miercuri AFP.

Alesul democrat l-a învins pe rivalul său republican Curtis Sliwa, în vârstă de 67 de ani, aşa cum era de aşteptat, potrivit primelor rezultate difuzate de biroul electoral al oraşului.

Eric Adams a obţinut 70% din voturi faţă de aproximativ 23% cât a întrunit Sliwa, într-un oraş în care inegalităţile economice şi sociale dintre diferitele comunităţi sunt extrem de marcate. 

Devenit poliţist în anii 1980, într-o perioadă în care New York-ul era cunoscut ca fiind un loc periculos, el s-a dedicat meseriei timp de 22 de ani, ajungând la gradul de căpitan. În 1995, Eric Adams a fondat un sindicat care luptă împotriva rasismului.

Primăria New York-ului administrează cel mai important buget municipal din SUA - 98,7 miliarde de dolari pentru anul financiar 2021-2022 - consacrat în parte ieşirii din criza sanitară, potrivit Agerpres.

Adams, în vârstă de 61 de ani, devine al doilea primar de culoare   al New York-ului, după David Dinkins, care a condus orașul din 1990 până în 1993. Adams s-a angajat să reducă ineficiența guvernului și a făcut siguranța publică o parte centrală a campaniei sale.

Într-un discurs, Adams a îndemnat la unitate și a spus povestea sa de copil din clasa muncitoare care a crescut pentru a deveni primar. „În această seară, newyorkezii și-au ales unul dintre ei”, a spus Adams într-un discurs de victorie. "Eu sunt tu."

Adams s-a născut în Brownsville, Brooklyn, în 1960 și a vorbit în timpul campaniei despre educația sa sărăcită. El a decis să se alăture departamentului de poliție din New York, într-un efort de a schimba forța din interior, a spus Adams, după ce a fost bătut de ofițeri când avea 15 ani.

În cadrul campaniei electorale, Adams a fost un adept al  combaterii violenței cu arme și îmbunătățirea siguranței publice, în timp ce a solicitat reduceri ale bugetului NYPD și transferarea unor locuri de muncă către civili care au fost făcute de ofițeri, despre care spune el ar putea economisi orașul cu până la 500 de  milioane pe an. De asemenea, acesta dorește și  creșterea  patrulele în stațiile de tren și autobuz.

El este ferm în privința reducerii orelor suplimentare și susține stabilirea unei cerințe ca noii ofițeri să locuiască în cele cinci cartiere, ademenind, de asemenea, ofițerii actuali care locuiesc în afara orașului, cu diverse stimulente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel