Africa de Sud - Prinţul Harry, Meghan şi bebeluşul lor Archie s-au întâlnit cu arhiepiscopul Desmond Tutu

Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, au efectuat miercuri în Cape Town prima lor ieşire oficială împreună cu bebeluşul lor Archie, în vârstă de 4 luni, pentru o întâlnire cu laureatul Premiului Nobel pentru Pace, Desmond Tutu, simbol al luptei împotriva apartheidului, relatează AFP.

Familia regală britanică, care se află în prezent într-un turneu de zece zile în sudul Africii, a sosit la Fundaţia Tutu, unde a fost întâmpinată de arhiepiscopul anglican Desmond Tutu, în vârstă de 87 de ani, şi de soţia sa, Leah. Desmond Tutu, cu o stare de sănătate fragilă în ultimii ani, sprijinit într-un baston, i-a salutat pe cei trei, înainte de a săruta fruntea bebeluşului, îmbrăcat într-o salopetă alb cu albastru şi cu un body asortat şi şosete albe.

Cele două cupluri au luat apoi ceaiul, alături de biscuiţi în formă de inimă, în omagiul lui Archie. 'Sud-africanii vă iubesc cu adevărat', a declarat Desmond Tutu referindu-se la familia regală. Aceasta este prima ieşire oficială a lui Archie, care s-a născut pe 6 mai. Părinţii lui l-au protejat până acum de mass-media. Apariţiile publice ale lui Desmond Tutu, care suferă de cancer, sunt de asemenea rare de ani buni. Arhiepiscopul a primit în 1984 Premiul Nobel pentru Pace datorită rolului pe care l-a jucat în eliminarea politicilor apartheid.

Cuplul regal a sosit luni în Africa de Sud pentru un turneu de zece zile în sudul Africii, axat pe teme dragi ducelui şi ducesei de Sussex, precum drepturile femeilor, lupta împotriva sărăciei şi drepturilor animalelor. Miercuri după-amiază, prinţul Harry îşi va continua turneul singur în regiune, urmând să ajungă joi în Botswana şi apoi în Angola şi Malawi. Soţia sa va rămâne în Africa de Sud, unde ducele va reveni pe 2 octombrie.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel