Afla cum poti economisi bani prin recuperarea inteligenta a caldurii

Pe langa dotarea caminului tau cu o solutie eficienta de incalzire, urmatorul aspect la care trebuie sa ne gandim consta in maximizarea raportului dintre generarea caldurii si eliminarea eventualelor pierderi care nu de putine ori, se traduc la propriu si in bani aiurea aruncati pe foc.

In cazul unei sobe sau al unui semineu pe lemne, inelele de acumulare, radiatoarele si recuperatoarele de caldura sunt solutii cu rol decisiv in minimalizarea acelor pierderi nedorite de energie care completeaza intregul ansamblu.  

In randurile de mai jos, ne vom concentra atentia catre ceea ce in domeniul solutiilor de incalzire se numeste,  recuperator de caldura. Precum o indica si denumirea, acesta este menit sa recupereze caldura de pe evacuare, printr-un sistem de tevi rectangulare ce necesita un cos de fum foarte bun, cu un tiraj corespunzator pentru ca functionarea sa fie indeplinita in conditii ideale.  

Un recuperator de caldura de calitate premium este confectionat din tabla de otel si, in afara situatiilor in care locuinta este incalzita cu un semineu decorativ, acesta este potrivit pentru racordarea sobei, centralei pe lemne sau semineului la cosul de fum.  

In cazul montajului unui recuperator de caldura se recomanda obligatoriu ajutorul unui specialist care se va asigura ca instalarea este facuta corespunzator si functioneaza in parametri maximi de siguranta, astfel evitandu-se riscul unor probleme ce pot aparea ulterior, precum afumarea excesiva a sticlei de la nivelul focarului sau eliminarea riscului de patrundere al fumului in interiorul spatiului incalzit. Pentru un specialist, montajul se realizeaza usor, datorita structurii mufabile, ne-existand necesitatea unei etansari suplimentare, cu exceptia unor cazuri strict speciale. 

In oferta pefoc.ro, recuperatoarele sunt tratate cu vopsea speciala termorezistenta care nu permite emanatiile de miros nedorit sau substante daunatoare omului, pe durata expunerii constante la caldura. Grosimea materialului folosit la confectionarea acestora, asigura rezistenta la temperaturi ridicate, o durata mare de viata si nu se deterioreaza la curatarea clasica cu peria.  Sunt disponibile si modele dotate cu lamele speciale de 3 cm la exterior pentru a mari suprafata de schimb termic, fara a ingreuna tirajul cosului de fum. 

Si in cazul recuperatorelor de caldura putem vorbi de mai multe tipuri disponibile, cel cu tevi verticale fiind unul dintre ele. Acest model este ideal pentru focarele cu tragere buna, prelungind traseul fumului fara a ingreuna tirajul. Vei reusi sa economisesti consumul de lemne si implicit bani seriosi, deoarece procesul de recuperare a caldurii se face doar pe baza gazelor oricum evacuate, rezultate in urma arderii. Asadar, se vor obtine rezultate foarte bune si un randament mai crescut, gratie tevilor verticale de recuperare ce maresc considerabil suprafata de schimb termic. 

Un alt tip de recuperator de caldura este acela pe apa. Acesta functioneaza urmand principiul de transfer al agentului termic catre un boiler, puffer sau direct in elementele caloriferului. Cu necesitatea indeplinirii anumitor conditii tehnice, recuperatoarele pot fi racordate si la instalatiile de caldura de la nivelul pardoselii sau in paralel, cu centrale pe combustibili solizi, ori alte surse de incalzire. Confectionat din otel refractar cu grosimea de 4 mm, acest model de recuperator pe apa se bucura de o fiabilitate ridicata, rezistenta termica deosebita si functionalitate de lunga durata. 

Asadar, suntem siguri ca vei reusi sa alegi solutia cea mai buna de eficientizare a sobei sau semineului tau si daca totusi te gasesti in impas si ai nelamuriri cu privire la eficienta montarii unui recuperator, radiator sau inel de acumulare, un specialist de la pefoc.ro este nerabdator sa te asiste cu cele mai avizate sfaturi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel