Afirmația lui Orban care arată că NU vor avea loc anticipate

Premierul Ludovic Orban face un pas în spate când vine vorba de demisie, necesară pentru alegerile anticipate, în lipsa unei alte variante susținute în Parlament. 

Premierul Ludovic Orban a afirmat că PNL caută parteneri politici care să susțină declanșarea alegerilor anticipate, recunoscând că nu are, în prezent, nici măcar o minimă garanție în acest sens.

”Încercăm să convingem partenerii politici să susțină organizarea de alegeri anticipate” afirmă liderul PNL, ceea ce arată că PNL nu se bucură de susținerea majorității în acest demers.

Ludovic Orban se plânge că actualul Parlament adoptă legi ”de multe ori, parcă în ciuda Guvernului”. Premierul consideră că este nevoie de o reîmprospătare a structurii Parlamentului, conform Mediafax.

Deși afirmă că ”Ddeclanșarea procedurii de alegeri anticipate se poate face fie prin demisia premierului, fie printr-o moțiune de cenzură care să fie adoptată de Parlament", Ludovic Orban nu se grăbește să-și dea demisia, preferând să fie evaziv: ”Deci, eu, în momentul în care voi lua o decizie, și voi lua o decizie responsabilă, pentru că nu suntem de acord ca un partid serios ce suntem, să declanșăm procedura de anticipate fără să avem o minimă garanție că sunt posibile alegerile anticipate. Vă repet, e o procedură constituțională care, pentru a permite președintelui să dizolve Parlamentul și să se poată organiza alegeri anticipate, este necesară respingerea a două propuneri de Guvern de către Parlament. Ceea ce înseamnă că trebuie să convingem un număr semnificativ de parteneri politici care să dețină un nunăr cât mai apropiat de 50 % din Parlament, astfel încât să avem garanția că se pot face aceste alegeri anticipate”. 

Datoria către Klaus Iohannis

Deocamdată, Guvernul Orban mai are de plătit o datorie, încă de la europarlamentare:  

”Deocamdată, angajamentul nostru e de a transpune în Constituție voința exprimată de cetățeni în cadrul referendumului convocat de președintele Iohannis, în data de 26 mai. De asemenea, în măsura în care putem genera o susținere populară și o susținere politică pentru alte modificări constituționale, vom încerca să facem aceste modificări constituționale, dar numai în baza unei analize extrem de serioase. Nu vrem să modificăm Constituția numai de dragul de a genera o temă politică, ci vrem să reparăm prevederi care au generat disfuncționalități”, a mai spus Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel