AFIR, ghid pentru înfiinţarea grupurilor operaţionale şi dezvoltarea proiectelor pilot

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat Ghidul solicitantului pentru submăsurile 16.1 şi 16.1 a 'Sprijin pentru înfiinţarea şi funcţionarea grupurilor operaţionale (GO), dezvoltarea de proiecte pilot, produse şi procese în sectorul agricol şi pomicol' din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020), a anunţat, vineri, AFIR.

Această versiune a Ghidului este valabilă pentru etapa a doua a sesiunii de depunere. 'Pentru submăsurile 16.1 şi 16.1.a există o abordare în două etape, conform precizărilor din fişa măsurii, anexată ghidului. Astfel, după selectarea Cererilor de exprimare a interesului depuse în etapa I, în cea de-a doua etapă, pe care urmează să o deschidem în perioada următoare, va avea loc depunerea, evaluarea şi selecţia Cererii de Finanţare şi a proiectului detaliat al grupului operaţional, în contextul în care a fost selectat în etapa I şi invitat pentru depunere în etapa a II-a', a precizat Adrian Chesnoiu, directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Detalii despre modalitatea de acordare a finanțării

Ghidul solicitantului stabileşte condiţiile necesare pentru depunerea Cererii de Finanţare, a proiectului detaliat şi a documentelor anexă şi conţine, totodată, informaţii esenţiale privind elaborarea proiectului complet care trebuie depus în etapa a II-a de evaluare. Cererile de Finanţare vor fi depuse în vederea selecţiei de către parteneriatele care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate specifice şi care au fost selectate în etapa anterioară de evaluare. 'Subliniem faptul că proiectul final, ce cuprinde inclusiv lista cheltuielilor eligibile detaliate, se va depune în maxim patru luni de la data publicării raportului de selecţie final aferent etapei I, afişat pe site-ul AFIR. Valoarea sprijinului nerambursabil solicitat în etapa II nu trebuie să depăşească valoarea indicativă din Cererea de exprimare a interesului (CEI)', se arată în comunicatul AFIR. Depunerea cererilor de finanţare şi a tuturor documentelor anexate, aferente etapei a II-a se realizează online pe pagina de internet a Agenţiei, www.afir.info.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel