AFI Europe Romania, rezultatele financiare pentru prima jumătate a anului 2018

Venitul operațional net (NOI) crește cu 9% până la 27 de milioane de euro, în timp ce vânzările din AFI Cotroceni cresc cu 7% și ajung la 120 de milioane de euro.

AFI Europe Romania a publicat rezultatele financiare pentru primele șase luni (S1) ale anului 2018. Conform datelor, venitul operațional net (NOI) din active generatoare de venituri a ajuns la 27 de milioane de euro, înregistrând o creștere de 9% față de aceeași perioadă a anului trecut (de la 24,7 milioane de euro).

AFI Cotroceni, cel mai mare și mai de succes mall din România, a raportat un venit operațional net de 18,1 milioane de euro, cu 8,2% mai mare decât în S1/2017. Numărul vizitatorilor zilnici ai mall-ului a înregistrat o creștere de 9%. Vânzările retailerilor au crescut până la 120 de milioane de euro, fiind cu 7,5% mai mari decât în aceeași perioadă din 2017.

Valoarea de piață a AFI Cotroceni era de 545,5 milioane de euro, la 30 iunie 2018, cu 9% mai mare decât valoarea înregistrată în 2017. Rata de ocupare a mall-ului este de 98% din suprafața totală închiriabilă (GLA) de 90.000 m2, găzduind unele dintre cele mai mari magazine din regiune pentru retaileri precum Zara sau P&C.

După un alt an de succes, mall-ul AFI Ploiești, cu o suprafața totală închiriabilă (GLA) de 34.000 m2, a generat un venit operațional net de 2,4 milioane de euro în S1/2018, în timp ce vânzările retailerilor au crescut cu 10%, atingând 29 de milioane de euro în prima jumătate a acestui an. Cu o rată de ocupare de 99%, menținând astfel nivelul de anul trecut, mall-ul a raportat o creștere de 2,5% a numărului de vizitatori zilnici față de aceeași perioadă a anului trecut. Conform datelor disponibile la 30 iunie 2018, valoarea de piață a mall-ului era de 68,5 milioane de euro.

Cu cele 5 clădiri de birouri din proximitatea AFI Cotroceni, complexul AFI Park 1-5, cu o suprafața totală închiriabilă (GLA) de 70.000 m2, a avut un venit operațional net de 6,5 milioane de euro, înregistrând o creștere de 11% față de S1/2017. Cu o rată de ocupare de 100%, valoarea totală de piață a complexului de birouri a ajuns la 175 de milioane de euro, în creștere cu 6% față de anul trecut.

„Sunt bucuros să anunț că valoarea totală a portofoliului companiei în România este cu 11% mai mare decât în 2017, ajungând la 818 milioane de euro. Continuăm să ne extindem proiectele prin noi achiziții, precum terenul de lângă AFI Cotroceni și AFI Park, dar și prin construcții pe terenurile pe care le deținem, cu proiecte ca AFI Tech Park sau AFI City, în București, sau în restul țării, cum ar fi AFI Brașov. Îmbunătățim constant performanța proprietăților noastre și căutăm noi oportunități pentru consolidarea poziției noastre solide pe piață", a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.

AFI Tech Park, un nou activ generator de venituri pentru AFI Europe Romania, își deschide prima clădire a complexului, AFI Tech Park 1, în a doua parte a anului 2018. AFI Tech Park 1 are o rată de ocupare de 50%, chiriașii fiind companii din multiple sectoare de activitate care au decis să își relocheze operațiunile în centrul orașului. Cu o suprafata inchiriabila de 22.000 m2, AFI Tech Park 1 este pre-certificată LEED Platinum și va include o sala de fitness, restaurante și un card de membru care oferă reduceri variate angajaților care lucrează în complex. Valoarea de piață a AFI Tech Park 1, care a fost finalizată în iunie 2018, este de 29 de milioane de euro.

AFI Brașov, proiectul mixt de retail și birouri, se va deschide în 2019, având deja o rată de ocupare de 85%. Mall-ul va oferi o suprafață totală închiriabilă de 45.000 m2 și va include 200 de magazine, iar două clădiri de birouri Clasa A, cu o suprafață totală închiriabilă de 25.000 m2, vor fi integrate în proiect.

AFI City, primul proiect rezidențial al companiei în România, a fost demarat în 2018, prin începerea lucrărilor de construcție, iar finalizarea primei faze a proiectului este programată pentru jumătatea anului 2019. Astfel, primele 190 de apartamente vor fi gata în termen de un an de zile, marcând astfel prezența companiei pe piața rezidențială locală.

Despre AFI Europe

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997. Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.

Despre AFI Europe România

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează "AFI Cotroceni", cel mai mare şi de succes mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) şi oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.

În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Clădirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de închiriere de aproape 100%. În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat lucrările la clădirile de birouri AFI Park 4 și 5, pe o suprafață închiriabilă de 32.000 de metri pătrați. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.

În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.

Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare.

De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte: unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad, a cărui ancoră va fi un hypermarket și un magazin tip „DYI", iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).

Vezi si: AFI Europe Romania, teren de 43.000 m2 lângă AFI Park 1-5

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel