Aeroportul Ghimbav-Braşov. Sandor: Scrisoare către premier. Este vital!

Avion
Avion

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, a declarat că aeroportul de la Ghimbav-Braşov este "vital" pentru întreaga zonă, prin urmare a solicitat conducerii UDMR să susţină acest proiect în faţa Guvernului, pentru a fi finanţat de la bugetul de stat.

"În cadrul unei întâlniri pe care am avut-o în urmă cu două săptămâni, cu preşedintele UDMR, domnul Kelemen Hunor, am cerut în numele primarilor din judeţ (...) ca atunci când se aşază la tratative cu Guvernul României în ceea ce înseamnă proiectul bugetului pe 2019 să aibă în vedere şi finanţarea aeroportului de la Ghimbav (...) Este şi problema judeţului Covasna şi a întregului ţinut secuiesc, pe lângă a celor din Braşov. Deci, urmează ca, în zilele următoare, împreună cu domnul primar al municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, să trimitem şi noi o scrisoare de solicitare de fonduri şi o scrisoare de susţinere a scrisorii de solicitare a celor din Braşov către doamna prim-ministru, pentru că, da, este şi interesul nostru (...) Vrem ca, în tratativele care se poartă pe plan politic, să fie inclusă şi din partea noastră această susţinere de finanţare din bugetul naţional (...) pentru că suntem conştienţi că un aeroport deserveşte o zonă de 60 de km din punctul de vedere al relansării economice, din punct de vedere turistic şi aşa mai departe. Este vital, e vital şi pentru noi acest aeroport", a declarat Tamas Sandor, într-o conferinţă de presă.

Vezi și: PLUS - apropiat Cioloș, scandal: "Demisia în 24 de ore"

"Se va dubla numărul turiştilor" 

Acesta a adăugat că autorităţile locale au început să reabiliteze căile rutiere către viitorul aeroport, amintind în context DJ 112 Sfântu Gheorghe-Ilieni-limita cu judeţul Braşov, care a fost lărgit şi modernizat în urmă cu doi ani. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gruman Robert, estimează că numărul turiştilor care vor veni în judeţul Covasna se va dubla după punerea în funcţiune a aeroportului.

"În ultimii cinci ani, datele statistice indică o creştere cu circa 10% a numărului de turişti (...) Oficial, am avut circa 100.000 de turişti şi 500.000 de înnoptări anul trecut (...) Noi credem că, deja din primul an după ce se va deschide aeroportul de la Braşov, se va dubla numărul turiştilor care vor veni în judeţul Covasna", a declarat Gruman Robert.

Vezi și: ANAF, decizie. Motiv de bucurie pentru cei cu datorii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel