Aeroport Braşov. Marius Dunca (PSD) cere PNL să continue proiectul

Preşedintele PSD Braşov, senatorul Marius Dunca, solicită guvernului lui Ludovic Orban să-şi demonstreze angajamentul faţă de proiectul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav şi să aloce întreaga sumă necesară finalizării terminalului, 145,5 milioane de lei, prin bugetul pe 2020. 

Dunca a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că 'PNL pune cruce aeroportului', aducând ca argumente declaraţiile ministrului propus pentru portofoliul Fondurilor Europene, Ioan Boloş, şi faptul că în programul de guvernare nu se menţionează nimic despre acest proiect.

"Considerăm că este inacceptabil ca Ludovic Orban, premierul propus, braşovean, să ignore complet Braşovul şi pe braşoveni. (...) Boloş nu a spus nimic despre continuarea proiectului de finanţare a aeroportului cu fonduri europene. Nu a spus nimic despre continuarea discuţiei cu Comisia Europeană pentru pregătirea aplicaţiei de solicitare a fondurilor europene, ba mai mult, acesta ne-a avertizat că poate ar fi bine să reconsiderăm proiectul! Considerăm declaraţia ca fiind inacceptabilă, o asumare a faptului că Guvernul Orban nu va susţine acest proiect - şi am votat în consecinţă, adică împotriva domnului Boloş. Nu aceeaşi a fost şi opinia colegilor liberali, care l-au votat pozitiv pe domnul Boloş, şi aici mă refer la parlamentarii PNL de Braşov", a afirmat Dunca.

"PNL să îşi demonstreze angajamentul"

Liderul PSD Braşov a reamintit că guvernul PSD a făcut prima alocare bugetară pentru acest obiectiv, suma de 23 de milioane de lei, şi că ministrul social-democrat al Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a negociat cu Comisia Europeană din prima zi de mandat pentru ca aeroportul aflat în construcţie la Ghimbav să intre pe lista de aplicaţii pentru finanţare cu bani europeni.

"Solicităm viitorului guvern PNL ca, în proiectul de buget pentru anul 2020, să includă 145.581.179 milioane de lei, întreaga sumă necesară pentru terminalul aeroportului. Dacă ei au acuzat Guvernul PSD că nu a făcut alocarea integrală, să demonstreze angajamentul Guvernului PNL şi să aloce întreaga sumă în cadrul bugetului pe anul 2020", a mai spus Marius Dunca, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel