AEP, simulare a procesului electoral într-o secţie de votare

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis ultimele informaţii cu privire la organizarea alegerilor prezidenţiale din 10 octombrie şi a făcut o simulare a procesului electoral într-o secţie de votare.

Preşedintele AEP, Florin Mituleţu-Buică, a menţionat că, în mare, au fost finalizate toate procedurile, inclusiv aplicaţiile de verificare a votului multiplu, aplicaţia pentru centralizarea rezultatelor votării care a fost predată vineri de STS şi procedura de aducere la cunoştinţă a tuturor informaţiilor necesare în ziua votării, scrie Agerpres. 

Directorul Departamentului de control al finanţării din AEP, Constantin Rada, a precizat că până vineri au fost declarate contribuţiile electorale în sumă totală de 33.694.061 lei, din care finanţare privată - 17.279.061 lei şi finanţare publică - 16.415.000 lei.

"Candidatul Kelemen Hunor a declarat ca şi contribuţie electorală 445.000 de lei, în totalitate din surse private. Klaus Iohannis a declarat 10 milioane de lei, în totalitate din subvenţii de la bugetul de stat, Teodor Paleologu a declarat 3 milioane de lei, în totalitate din finanţare privată, Alexandru Cumpănaşu - 385.280 lei, finanţare privată, Viorica Dăncilă - 764.000 de lei din finanţare privată şi de la bugetul de stat - 6,050 milioane de lei. (...) Ninel Peia nu a depus contribuţii", spus Rada într-o conferinţă de presă.

835 de secții de votare în străinătate

Şeful Departamentului suport organizatoric electoral, Mircea Preoţescu, a declarat că pentru străinătate s-au stabilit 835 de secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale din această lună, iar 4.635 de persoane au promovat testul online pentru calitatea de operator în cadrul acestor secţii.

"Pentru votul prin corespondenţă au fost primite, până la această oră, 17.493 de plicuri exterioare pentru turul 1 şi aproximativ 2.000 de plicuri pentru turul 2. În ce priveşte organizarea alegerilor în ţară, pentru cele 18.748 de secţii de votare au fost desemnaţi 37.496 de preşedinţi şi locţiitori ai birourilor secţiilor de votare. Aceştia au toţi instruiţi. Au fost desemnaţi 18.748 de operatori de calculator şi 5.064 de rezerve ale acestora", a menţionat Preoţescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel