AEGEAN comandă 30 de aeronave din familia A320neo

Aegean Airlines, cea mai mare linie aeriană din Grecia, a semnat un memorandum de înțelegere (MoU) cu Airbus pentru achiziționarea a 30 de aeronave din familia A320neo, dintre care 20 de aeronave A320neo și 10 aeronave A321neo. 

Compania va cumpăra, de asemenea, un număr semnificativ de avioane noi A320neo prin firme de leasing.

Aegean operează în prezent o flotă de 46 de aeronave Airbus (37 A320, 8 A321 și un A319).

Eftichios Vassilakis, vicepreședinte Aegean Airlines, a declarat: "Decizia Aegean de a alege aeronave de ultimă generație A320neo este rezultatul unei evaluări intense și complexe de selectare a celei mai potrivite aeronave care să asigure creștere și succes pe termen lung pentru Aegean. Aceste aeronave vor fi esențiale pentru a ne îndeplini misiunea de a oferi servicii la standarde înalte pasagerilor noștri."

Ce zice Eric Schulz

"Ne bucură faptul că Aegean, un client a cărui flotă este formată exclusiv din avioane Airbus, a ales cel mai bun produs din familia aeronavelor cu un singur culoar (Single Aisle). Caracteristicile pe care aceste aeronave le oferă împreună cu cele mai mici costuri de operare, distanță maximă de zbor și o cabină mai spațioasă fac din familia A320neo cea mai bună opțiune pentru companiile aeriene în dezvoltare, cum este Aegean", a spus Eric Schulz, Directorul comercial al Airbus.

Familia A320neo este prevăzută cu cele mai noi tehnologii, inclusiv în domeniul motoarelor și al pieselor Sharklet, care împreună asigură diminuarea cu cel puțin 15% a consumului de carburant la livrare și cu 20% în 2020. Cu aproximativ 6000 de comenzi primite de la aproape 100 de clienți, familia A320neo a cucerit o cotă de piață de aproximativ 60%.

[citeste si]

A 321 este cel mai mare membru al familiei A320, cu o capacitate de 185 – 240 de pasageri, în funcție de configurația cabinei. Dotate cu motoare de ultimă generație, având o configurație aerodinamică și elemente inovatoare la nivelul cabinei, A321neo poate zbura non-stop pe distanțe de până la 4000 de mile nautice (7.400 de km), depășind orice avion din categoria celor cu un singur culoar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel