Urmărește emisiunea live


Adunare Generală ONU. Klaus Iohannis, mesaj

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marţi cu preşedintele Adunării Generale a ONU, Miroslav Lajcak, context în care l-a asigurat pe înaltul oficial de sprijinul României pentru eforturile de reformare a organizaţiei. 

"Şeful statului a reconfirmat angajamentul ferm al României pentru realizarea obiectivelor preşedintelui Adunării Generale, care coincid cu interesele ţării noastre: promovarea demersurilor de prevenire a conflictelor - foarte importantă pentru asigurarea păcii şi securităţii internaţionale; problematica migraţiei, preşedintele Klaus Iohannis asigurându-l pe înaltul oficial ONU de sprijinul României pentru negocierea Compactului Global al ONU pentru Migraţie şi eforturile de reformă a ONU, pentru a răspunde mai bine şi mai eficient provocărilor relaţiilor internaţionale contemporane", se arată înt-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. 

Preşedintele Adunării Generale a mulţumit în mod deosebit pentru disponibilitatea de sprijin din partea României, arătând că ţara noastră este, în mod tradiţional, un stat care acţionează constructiv în relaţiile internaţionale şi o voce relevantă pe plan internaţional. 

Preşedintele României a mai participat marţi la deschiderea segmentului la nivel înalt al celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, cea mai amplă reuniune anuală a şefilor de stat sau de guvern, la recepţia oferită de Uniunea Europeană şefilor de delegaţii UE prezenţi la sesiune şi la recepţia oferită de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, şefilor de delegaţii. 

[citeste si]

De asemenea, preşedintele României a avut marţi o serie de întrevederi bilaterale cu omologii din Estonia, Egipt, Serbia, cu preşedintele Consiliului European, secretarul general al NATO şi liderii principalelor organizaţii evreieşti din Statele Unite ale Americii, respectiv American Jewish Committee, B'nai B'rith International, World Jewish Congress, Anti-Defamation League, Conference of the Presidents of Major American Jewish Organizations şi National Coalition Supporting Eurasian Jewry, World Jewish Restitution Organization. 

La întâlnirea cu liderii organizaţiilor evreieşti, şeful statului a subliniat nivelul de colaborare cu acestea şi a prezentat caracterul excelent al Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, mai ales după vizita "foarte fructuoasă" din luna iunie şi întrevederea cu preşedintele Trump. Administraţia Prezidenţială menţionează că, la solicitarea interlocutorilor, Iohannis a subliniat importanţa relaţiei transatlantice şi eforturile României de promovare a acesteia, în beneficiul securităţii şi prosperităţii Americii de Nord şi a Europei deopotrivă. Şeful statului român a mulţumit din nou pentru acordarea prestigiosului premiu al American Jewish Committee, Light Unto the Nations, în luna iunie, la Washington. 

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat realizările Preşedinţiei române a IHRA, mai ales definiţia de lucru a antisemitismului şi modificările legislative recente din România în domeniu, dar şi hotărârea de aplicare mai promptă şi mai eficientă a acesteia. Şeful statului român a invitat organizaţiile evreieşti să se alăture celebrării Centenarului României Moderne, în 2018, sprijinirii proiectului Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România, precum şi altor proiecte de interes comun. Totodată, şeful statului a transmis cele mai bune urări cu prilejul apropiatei sărbători a Anului Nou Evreiesc, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel