Adriana Săftoiu, cel mai dureros mesaj: Doar când ajungi să îi pierzi, începi să te gândești la cine ești

Adriana Săftoiu a scris un mesaj emoționant despre tatăl său, la 40 de zile după moartea mamei sale. 

"Gânduri despre drumuri. Tata ne-a așteptat pe sora mea şi pe mine cu supă de cocoș cu găluşte. Aceasta era în meniu obligatoriu când veneau copiii acasă (trei). Și tata nu a vrut să simțim că e altfel când venim acasă chiar dacă mama nu mai e. L-am șicanat că nu îl credem. Doar mama știa să facă găluște. Eu, cu toată atenția cuvenită, le trasformam în pietre pentru praștie. Am renunțat de mult să mai faca găluste.

Găluștele lui tata erau identice cu ale mamei: pufoase, aromate, de savurat. "Ia, zi, pe bune? Cine le-a făcut?", noi, invidioase. "Am avut profesor bun, pe Ana". "Dar i-ai aflat secretul"? "Sigur, adaugi două linguri de apă carbogazoasă".

Am ajuns la ora 22, dar nimeni nu vorbea cât tată ne servea supă de găluște. Doar zgomotul lingurilor devorând găluștele.

Am intrat în camera mamei. Avea un trandafir roșu proaspăt și un pahar de apă. "Îi dăruiesc zilnic un trandafir și îl înlocuiesc când se usucă. Se usucă după o săptămână, dar nu îi cad petalele. Și îi pun zilnic un pahar cu apă proaspătă. Cred că mama mai vine să mă viziteze și vreau să găsească mereu un trandafir și apă poaspătă!' L-am îmbrățișat cu tot dorul de mama și toată admirația mea pentru cum coninuă să o iubească pe mama.", a scris Adriana Săftoiu pe pagina sa de Facebook. 

"Era ca şi cum mama era acolo"

 

"Când am plecat astăzi, după ce duminica am pomenit-o împreună, la 40 de zile de când ne-a lăsat să ne descurcăm, aici, fără ea, dar cu gândul alături de noi, tata mi-a făcut pachetul pe care mi l făcea mama. Am plecat cu sticlă de supă congelată pe care acasă doar o incălzesc. "Să pui niște tăieţei. Cumperi din aceia subțiri". "Da, tată, așa fac". "Şi găletușa cu murături asortate. Am pus-o eu în portabagaj". Era ca și cum mama era acolo și sunt sigură că a fost mulţumită de cum tata și-a primit fetele și le-a trimis acasă la ele cu mâncare de acasă, de la părinți. N-am plâns nici eu nici el când m-am urcat în maşină. Dar m-am cam grăbit să îi fac semn cu mâna pentru că aș fi plâns mult și neputinicios.

Drumul a fost ușor. Bucățile acelea de autostradă Timișoara- Sibiu (chiar ci cu pauză de la Coșevița-Lugoj) te aduce până la Sibiu în 2 1/2 ore. Am mers pe autostrada zeci de km singură. Nu știu dacă e de bine. Foarte puține tiruri cu care să mă întâlnesc. Ne ocolesc țara?

După trei ore eram deja la Mânâstirea Cozia unde m-am oprit să las acatiste pentru pomenirea mamei și fratelui. Și am lăsat și un acatist pentru cei "vii". Am scris prenumele alor mei din familie. Călugărul s-a uitat tăcut. Neliniștită l-am întrebat dacă e ceva greșit. "Nu". "Nu am scris pentru ce. Cred că Dumnezeu știe deja ce vrem". A râs prietenos. "Bineînțeles. Știe". Mereu mi-a plăcut Cozia.

Valea Oltului și Drumul Negru merg anevoios, dar fără blocaje. Pe autostrada Pitești am dat și peste nelipsitul nesmţit (acesta deținea un Porsche) care se așeza fix în curul tău de maşină care altfel rula cu 130 ???? Am avut o tentație să pun frână, dar m am gândit la mama. Nicidecum la mașînă. Căci altfel merită o frână.", a mai scris aceasta. 

Mesaj dureros

 

"Am ajuns acasă. Am pus supa pe foc, am aprins candelă la tabloul mamei, mi am pus un pahar de vin alb și, cu toată tristețea, mă bucur că tata e și că e atât de tată încât ne ajută să începem procesul de a ne împăca cu lipsa mamei.

Doar când ajungi să îi pierzi începi să te gândești la cine ești și unde te duci mai departe şi dacă le-ai mulțumit destul de des pentru grija lor. Primii martori ai vieții tale dispar. Și ești la un pas să nu te pierzi în frica asta.", a conchis Adriana Săftoiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel