Urmărește emisiunea live


Adrian Toni Neacşu cere magistraţilor să suspende protestele: Provoacă haos! Totul e o loterie!

Adrian Toni Neacşu le cere magistraţilor să îşi suspende activităţile de protest după eliminarea pensiilor speciilor, deoarece acestea ar provoca haos. Mai mult, Toni Neacşu invocă ca argument şi faptul că legea este pe masa CCR, care va emite un punct de vedere. 

"Cred că adunările generale ale judecătorilor ar trebui să ia în discuție, în mod organizat și centralizat, suspendarea formelor de protest față de eliminarea pensiilor de serviciu. Este greu în acest moment să se justifice legitimitatea prelungirii lor.

Parlamentul a adoptat P-L 292/2019 care desființează pensiile de serviciu din justiție și ridică vârsta de pensionare a judecătorilor și procurorilor, iar în acest moment, legea aflându-se la CCR, nici un factor politic nu mai poate reveni asupra ei.

Curtea Constituțională va dezbate constituționalitatea înainte de promulgare cel mai devreme la 18.03.2020, un termen foarte îndepărtat. Este incorectă, din principiu, orice formă de presiune asupra Curții Constituționale. Nici nu este nevoie de așa ceva și nici nu este de acceptat ca magistrații să simtă nevoia unui protest pentru ca judecătorii constituționali să judece corect.", a scris Toni Neacşu pe pagina sa de Facebook. 

Protestul creează haos

"Protestul instanțelor a rămas în acest moment fără obiect, cel puțin temporar, iar continuarea lui nu poate decât crea și mai multă nemulțumire și revoltă printre justițiabili și avocați. Protestul, fiind dezlânat și necoordonat, a creat deja haos.

Nimeni nu știe ce instanțe sau complete judecă sau nu cauzele sau doar amâna cauzele, totul e o loterie, afli, evident cu frustrare, abia când te prezinți la instanță. Continuarea protestului în acest moment nu mai înseamnă o reacție legitimă față de o clasă politică populistă și inconștientă, ci o sancțiune aplicată direct justițiabililor și implicit avocaților. Am convingerea că nici un judecător nu dorește să transmită un astfel de mesaj, dimpotrivă.

Dacă adoptarea formelor de protest a fost haotică, fiecare instanță iar uneori complet hotărând cum îi tăia capul, încetarea protestului ar trebui să fie una coordonată și comună.

După pronunțarea Curții Constituționale, care ar trebui ajutată tehnic cu mii de Amicus Curiae, și în funcție de această decizie, legea e posibil să ajungă la promulgare și atunci poate fi un moment prielnic pentru reluarea protestelor, poate chiar într-o formă mai dură.", a mai scris acesta. 

Sugestie pentru reluarea protestelor

"Nimic nu-i arde mai tare pe politicieni decât boicotarea alegerilor de către magistrați, pe care nimic nu-i obligă să participe la constituirea birourilor electorale, existănd hotărâri ale CSM în acest sens, hotărâri pe care le cunosc pentru că le-am inițiat pe vremuri.

În absența judecătorilor și procurorilor din procedura alegerilor acestea nu pot avea loc, fie ele la termen sau anticipate. Războiul magistraților nu poate fi cu populația ci doar cu o clasă politică care a alunecat pe panta violenței populismului cel mai bădăran.", a conchis Toni Neacşu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel