Adrian Streinu-Cercel, citat în procesul deschis de rudele lui Toni Tecuceanu

Medicul Adrian Streinu-Cercel va fi citat din nou pentru data de 9 iunie pentru a fi audiat, la Judecătoria Sectorului 2, în procesul deschis de fratele şi tatăl actorului Toni Tecuceanu, după ce la termenul de joi nu s-a prezentat pentru că era plecat la o conferinţă medicală la Piteşti.

Doctorul Adrian Streinu-Cercel, citat pentru termenul de joi al procesului deschis împotriva sa şi a Spitalului Matei Balş de fratele şi tatăl actorului Toni Tecuceanu, nu s-a prezentat în faţa instanţei, invocând o conferinţă pe teme medicale, care a avut loc la Piteşti, unde trebuia să participe ca reprezentant al Consiliului Superior de Medicină Legală. Avocaţii medicului au spus că vor aduce dovezi în acest sens până la termenul următor al procesului.  Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 9 iunie, termen pentru care Streinu-Cercel va fi din nou citat.

La ieşirea din sala de judecată, Paul Tecuceanu, fratele regretatului actor, a criticat faptul că Streinu-Cercel nu s-a prezentat la termenul de joi. "A trecut mai bine de un an de la moartea fratelui meu şi nu am primit dosarul medical, deşi am depus cereri la spitalul Matei Balş. Am fost refuzaţi, fiind invocată legea 46/2003, privind drepturile pacientului, lege pe care eu am cerut Avocatului Poporului să fie declarată neconstituţională, pentru că în acest caz pacientul este decedat, dar are rude de gradul unu şi moştenitori".  Mai mult, Paul Tecuceanu a afirmat că va cere instanţei să fie acceptate ca probe la dosarul cauzei înregistrările video ale declaraţiilor făcute public de Streinu-Cercel, legate de cazul fratelui său. "Se ştie că au murit mai multe persoane de gripă porcină, dar doar în cazul fratelui meu au fost divulgate identitate, diagnosticul, prognosticul şi ulterior cauzele decesului. Fratele meu nu avea cum să îşi dea acordul scris, pentru că el a fost conştient doar câteva ore, iar noi nu ne-am dat în niciun fel acordul", a adăugat Tecuceanu.

Paul şi Ioan Tecuceanu, fratele şi tatăl actorului Toni Tecuceanu, au dat în judecată, la începutul lunii martie 2010, Spitalul Matei Balş şi pe managerul acestuia, Adrian Streinu-Cercel, cerând instanţei să oblige spitalul să le dea dosarul medical al actorului, dar şi să le plătească daune morale de 1 leu.  Potrivit cererii de chemare în judecată, familia actorului cere instanţei să oblige spitalul şi pe Streinu Cercel să le dea dosarul medical complet al actorului, dar şi să le comunice informaţii legate de starea de carantină instituită asupra spitalului Matei Balş, în perioada în care acolo a fost internat Toni Tecuceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel